-
-
Program de lucru: Luni - Vineri: 09.00-18.00
Program de lucru: Luni - Vineri: 09.00-18.00
O investigație declanșată de secretarul general al Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM), Valerian Stan, a dus la o dezvăluire spectaculoasă: prim-ministrul Marcel Ciolacu deține un hectar de teren extravilan în comuna Săpoca, județul Buzău, dar această proprietate imobiliară nu apare în declarația de avere depusă de liderul PSD la Guvernul pe care-l conduce!
Hectarul respectiv a fost primit de Marcel Ciolacu cu titlu gratuit, ca recompensă pentru certificatul de revoluționar de care a făcut rost acesta (o impostură dovedită deja).
Valerian Stan a mers mai departe: i-a sesizat procurorului general al României, Alex Florența, posibilul fals în declarații (art. 326 Cod penal) pe care l-ar fi comis Marcel Ciolacu la completarea declarației de avere.
De altfel, Valerian Stan a scris de mai multă vreme despre cazul de impostură „Ciolacu – revoluția de la Buzău”: „După revoluție, guvernarea Iliescu-PSD a decretat Buzăul drept «Oraș martir». Un fals grosolan, de care aveau să se folosească mulți granguri PSD-iști ai locului pentru cariere politice strălucite și mari privilegii financiare și materiale nemeritate. Ultimul dintre impostorii locului a fost Marcel Ciolacu (am în curs un proces la finalul căruia veți afla lucruri extrem de interesante). În deembrie 2023, impostorul îngălat de la Palatul Victoriei l-a demis pe Mihai Doldu de la conducerea Secretariatului Revoluționarilor pentru că a refuzat să falsifice actele și să-i acorde impochimenului titlul de «luptător cu rol determinant» (tatăl lui Doldu fiind ucis la revoluție). Înainte de a-l demite de Doldu, Ciolacu a chemat în judecată instituția acestuia, cerând ce el credea că i se cuvine de la sine doar pentru că e el om al Sistemului răului și că a ajuns în fruntea țării. Ce nu știe lumea e că în ianuarie 2024 impostorul a renunțat la procesul de la Tribunalul Buzău exclusiv din cauză că avocatul i-a spus cu subiect și predicat că nu are absolut nicio șansă”.
Valerian Stan (PNȚMM) ș Marcel Ciolacu (PSD) se vor confrunta în campania pentru alegerile prezidențiale din 24 noiembrie, fiind doi dintre candidații înscriși în cursă.
Reproducem mai jos articolul publicat de site-ul Ziaristii.com, sub semnătura redactorului-șef Grigore Cartianu.
Ciolacu, denunțat la Parchet pentru fals în declarația de avere! A ascuns hectarul primit ca „revoluționar”. Minciuni în serie pentru a masca privilegiile obținute prin impostura „vitejească”
Dezvăluirea a fost făcută de Valerian Stan (69 de ani), secretarul general al Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM) și candidatul acestui partid la alegerile prezidențiale din 24 noiembrie. Acesta a fost șeful Corpului de Control al Guvernului Ciorbea timp de 8 luni (22 decembrie 1996 – 27 august 1997), din partea Convenției Democrate, care avea ca „locomotivă” PNȚCD.
Valerian Stan s-a adresat oficial Primăriei comunei Săpoca, județul Buzău, cu întrebarea dacă prim-ministrul Marcel Ciolacu deține proprietăți imobiliare pe teritoriul său. Răspunsul primit joi, 5 septembrie, prin poștă, a fost fără echivoc:
„Ciolacu Marcel deține în proprietate, pe raza UAT Comuna Săpoca, județul Buzău, o suprafață de 10.000 mp (1 ha), teren extravilan, conform T. P. nr. 22878/59/28.04.1995, emis de Comisia Județeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Buzău. În prezent, în evdențele instituției noastre, Ciolacu Marcel figurează ca proprietar al terenului menționat”.
Acest teren a fost primit de Marcel Ciolacu pe baza certificatului de revoluționar pe care îl obținuse prin învârteli locale, în 1992.
Dar – a observat Valerian Stan, iar acest lucru poate fi lesne verificat – hectarul din comuna Săpoca nu apare în declarația de avere a prim-ministrului Marcel Ciolacu, aflată pe site-ul Guvernului!
Drept urmare, Valerian Stan a transmis procurorului general al României, Alex Florența, o sesizare privind infracțiunea de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul penal.
În declarația de avere completată pe 12 iunie 2024, Marcel Ciolacu a trecut doar două terenuri, ambele intravilane, pe care le deține în municipiul Buzău: unul de 61,79 metri pătrați (cumpărat în 1999), altul de 387 de metri pătrați (cumpărat în 2002).
Terenul extravilan de un hectar, deținut în comuna Săpoca, a „uitat” să-l treacă în declarația de avere. E interesant de văzut cum va încerca să justifice această „amnezie”, când va merge la Gâdea sau la Ciutacu ori când se va hlizi la reporteri, miștocărește, pe holul Guvernului.
Dar, în urm sesizării făcute de Valerian Stan, Marcel Ciolacu va avea de dat explicații și la Parchetul General. Sigur, cu condiția ca procurorul general, Alex Florența, să constate evidența și să ia în serios aplicarea legii, ieșind din apatia pe care a manifestat-o până acum în privința demnitarilor de rang înalt.
Valerian Stan a expus „cazul Ciolacu – Săpoca” pe profilul său de Facebook, sub titlul „Contracandidații mei: impostură și falsuri peste falsuri”. Acolo a publicat și sesizarea adresată „domnului Alex Florin Florența – Procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”.
„Domnule procuror general,
Subsemnatul Valerian Stan, domiciliat în București […], vă sesizez cu privire la săvârșirea de către domnul Ciolacu I. Ion-Marcel, prim-ministrul Guvernului României, a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul penal.
În cursul zilei de astăzi, urmare unei cereri de informații publice pe care i-am adresat-o, Primăria comunei Săpoca, județul Buzău, mi-a comunicat, prin adresa nr. 5684/29.08.2024 (o depun anexată), că, în baza titlului de proprietate nr. 22878/59/28.04.1995, domnul prim-ministru deține în proprietate 10.000 de metri pătrați în extravilan pe raza acestei comune.
Suprafața precizată (atribuită domnului prim-ministru pe baza unui certificat de revoluționar foarte controversat în spațiul public) nu se regăsește în Declarața de avere nr. 3989576 din 12.06.2024 (secțiunea I.1. Bunuri imobile – Terenuri) a domnului prim-ministru, Declarație publicată pe pagina de internet a Guvernului și pe care o țin la dispoziția instituției dumeavoastră și în format printat și print-screen.”
Răspunsul fără echivoc al Primăriei Săpoca nu poate fi afectat de bănuieli privind eventuale răfuieli politice, întrucât primarul Laurențiu Iulian Manea este chiar de la PSD, partidul condus de Marcel Ciolacu.
Laurențiu Iulian Manea a obținut recent, pe 9 iunie, cel de-al patrulea mandat consecutiv de primar la Săpoca, după cele din 2012, 2016 și 2020. În 2014 a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI), pentru că ocupa simultan funcția de primar și pe cea de membru în Consiliul de Administraţie al Spitalului de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă din localitate. În ianuarie 2017, Manea a fost suspendat de prefectul județului Buzău, dar ulterior a revenit în funcția de primar și a fost reales în 2020, apoi în 2024.
Ultima declarație de avere a lui Laurențiu Iulian Manea, aflată pe site-ul Primăriei Săpoca, este cea depusă pe 15 iunie 2021.
Comuna Săpoca e situată în Subcarpații de Curbură, la vărsarea râului Slănic în râul Buzău. Comuna e formată din numai două sate: Săpoca și Mătești. Populația ei, în 2021, era de 3.391 de locuitori, în creștere față de recensământul din 2011, când era de 3.305 locuitori.
Consiliul Local al comunei Săpoca e dominat de PSD, care deține 7 dintre cei 13 consilieri locali. Ceilalți provin de la PNL (4), PMP (1) și Pro România (1).
Consiliul Județean Buzău e condus tot de un PSD-ist, Petre Emanoil Neagu, care în octombrie îi va ceda funcția colegului său de partid Lucian Romașcanu, câștigătorul alegerilor din 9 iunie.
Dezvăluirea făcută de Valerian Stan, prin documentul obținut de la Primăria Săpoca, scoate în evidență o serie de minciuni ale lui Marcel Ciolacu, pe seama certificatului de revoluționar deținut de acesta.
De mai multe ori, Ciolacu a declarat public că n-a urmărit și nu urmărește niciun avantaj prin deținerea certificatului de revoluționar. Evident, a mințit: terenul de un hectar primit la Săpoca e o realitate.
Conform site-ului Recorder.ro, Marcel Ciolacu și-ar fi vândut terenul respectiv unor afaceriști locali, care au înființat acolo o balastieră. Dar în actele Primăriei Săpoca, proprietarul terenului este tot Ciolacu!
În declarația de avere a acestuia nu apare nici faptul că ar fi primit indemnizație de revoluționar, cum primesc, de exemplu, fostul președinte al României, Ion Iliescu, fostul prim-ministru Petre Roman și fostul vice-prim-ministru Gelu Voican Voiculescu („revoluționari” de București), președintele Curții Constituționale, Marian Enache („revoluționar” de Vaslui), și președintele Autorității Electorale Permanente, Toni Greblă („revoluționar” de Gorj). E drept, aceștia sunt deja pensionari, categorie pentru care legea privilegiilor „revoluționare” are prevederi speciale.
Pentru a-și apăra statutul de „revoluționar cu rol determinant” (evident, un fals, o impostură), Marcel Ciolacu a dat în judecată chiar Guvernul pe care-l conducea, iar pe șeful Secretariatului de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945–1989, profesorul de istorie Mihai Iulian Dodu, l-a demis din funcție în decembrie 2023. Acesta se făcea „vinovat” de faptul că a iniţiat acțiunea de respingere a cererii prim-ministrului Marcel Ciolacu de a fi declarat luptător cu rol determinant în Revoluţia din decembrie 1989.
Lasă un comentariu