• Iuliu Maniu și Ion Mihalache au fost atât personalitățile cele mai pregnante din istoria partidelor de la care se revendică PNȚMM, cât și unii dintre cei mai importanți oameni de stat care au înrâurit istoria modernă a României. Activitatea lor politică – de actualitate și astăzi – este un reper și un îndreptar pentru definirea politicii PNȚMM.
  • Iuliu Maniu a fost conducătorul de necontestat al Partidului Național Român din Transilvania, organizatorul Marii Adunări Naționale din 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia și înfăptuitorul Marii Uniri a Transilvaniei cu țara mamă. Iuliu Maniu a fost prim-ministrul de tranziție („Președintele Consiliului Dirigent”) al Transilvaniei în perioada decembrie 1918 – aprilie 1920, care a organizat integrarea Transilvaniei cu Vechiul Regat.
  • Ion Mihalache a fost cel care a înființat Partidul Țărănesc „în tranșeele de la Mărășești” în timpul Primului Război Mondial, a obținut de la Regele Ferdinand I reforma agrară de după Război și a fost conducătorul de necontestat al luptei pentru propășirea țăranilor și dezvoltarea unei agriculturi moderne în România.
  • Iuliu Maniu împreună cu Ion Mihalache au unit Partidul Național Român și Partidul Țărănesc, formând Partidul Național Țărănesc (PNȚ), partid care, condus de cei doi lideri, a asigurat statalitate, democrație, dezvoltare, prosperitate și demnitate României în perioada interbelică – perioadă deosebit de complicată pe plan european – atât de la guvernare, cât și din opoziție.
  • Iuliu Maniu și Ion Mihalache au fost liderii necontestați ai promovării democrației în România și ai moralei în politică. După sovietizarea țării noastre sub șenilele Armatei Roșii, cei doi au ajuns martiri în cumplitele temnițe comuniste. Iuliu Maniu a pierit la Sighet, în 1953, iar Ion Mihalache la Râmnicu Sărat, în 1963.
  • Națiunea română este chemată să țină vie memoria iluștrilor săi înaintași, atât prin susținerea PNȚ Maniu-Mihalache, respectând porunca sfântă a lui Iuliu Maniu, cât și prin omagierea lor anuală, ceea ce însemnă victoria rațiunii asupra ororilor bolșevismului rusesc, care ne-a zdrobit elitele în lagăre.
Cine suntem
Intra in legatura cu noi

Secretariatul PNTMM iti da la dispozitie cu informatii sau intrebari legate de activitatea partidului.

Calea Victoriei Nr. 155, Blocul D. 1, Tronsonul VI (Scara VI ), Etajul II