Reîntregirea națională a României: Sprijinirea dezvoltării Republicii Moldova și a Unirii ei cu România; Sprijinirea dezvoltării teritoriilor istorice românești și a românilor în lume
(Măsuri generice)

PNȚMM, conștient că unirea este singura opțiune reală pentru protejarea românilor din Republica Moldova, militează pentru înfăptuirea idealului Unirii românilor prin susținerea inițiativelor autorităților dintre Nistru și Prut și a unui răspuns ferm și rapid de la autoritățile României.

1. Sprijinirea dezvoltării sustenabile accelerate a Republicii Moldova

 

a) Sprijinirea consistentă și consecventă a Republicii Moldova pentru accelerarea dezvoltării sustenabile și a integrării europene și euroatlantice.

b) Sprijinirea investițiilor comune (românești și locale) în Republica Moldova în dezvoltarea infrastructurilor de transporturi rutiere, feroviare, fluviale și aviatice.

c) Încurajarea investițiilor românești în Republica Moldova în toate domeniile (producție, servicii, comerț), astfel ca la realizarea unirii cu România nivelul veniturilor și de trai al cetățenilor R. Moldova să fie comparativ cu cel al cetățenilor României.

d) Sprijinirea diplomatică pe plan internațional a Republica Moldova.

e) Sprijinirea soluționării diplomatice a conflictului înghețat din Transnistria. Implicarea hotărâtă a României în retragerea de aici a armamentului și trupelor de ocupație ale Rusiei.

 

2. Promovarea Unirii Republicii Moldova cu România

 

a) Creșterea conștientizării cetățenilor din România asupra binefacerilor Unirii Republicii Moldova cu România.

b) Sprijinirea creșterii conștientizării cetățenilor din Republica Moldova asupra binefacerilor Unirii cu România – ca singura opțiune reală pentru asigurarea protejării și prosperității cetățenilor Republicii Moldova, într-o perspectivă de timp rezonabilă.

c) Promovarea diplomatică pe plan internațional a Unirii Republicii Moldova cu România.

 

3. Sprijinirea românilor din teritoriile istorice românești și a românilor în lume.

 

a) Sprijinirea românilor din teritoriile istorice românești și a diasporei române pentru păstrarea identității și valorilor culturale tradiționale autentice ale poporului român, în condițiile deschiderii față de alte culturi și ale loialității față de țara în care trăiesc.

b) Apărarea egalității de șanse și a intereselor românilor în lume. Sprijinirea comunităților românești de peste granițe pentru ca acestea să primească drepturi legale similare cu cele primite de minoritățile naționale din România.

c) Sprijinirea construirii de școli, așezăminte culturale, biserici și altele asemenea pentru comunitățile de români din teritoriile istorice românești și de pretutindeni.

d) Crearea de condiții care să asigure exercitarea normală a dreptului de vot a cetățenilor români de pretutindeni, precum și armonizarea statutului lor privind dubla/multipla cetățenie.

e) Asigurarea educației și bunăstării copiilor rămași în grija rudelor în cazul migrației temporare a părinților; înființarea unei autorități publice specializate în acest scop.

Intra in legatura cu noi

Secretariatul PNTMM iti da la dispozitie cu informatii sau intrebari legate de activitatea partidului.

Calea Victoriei Nr. 155, Blocul D. 1, Tronsonul VI (Scara VI ), Etajul II