Iuliu Maniu
Iuliu Maniu
Ion Mihalache
Ion Mihalache
Corneliu Coposu
Corneliu Coposu
ion-ratiu
Ion Rațiu

Proiectul nostru de țară - PNȚMM

Renașterea morală și Reîntregirea națională a României într-o Europă unită, parte a NATO și într-un parteneriat strategic cu SUA.

Acțiunea politică a PNȚMM este orientată spre Renașterea morală a României – fundament pentru dezvoltarea ei sustenabilă și pentru prosperitatea cetățenilor ei –, precum și spre Reîntregirea națională a țării, singura opțiune reală pentru creșterea bunăstării și protejarea românilor rămași în afara țării fără voia lor.


România este nedezvoltată, prost administrată, cu o corupție generalizată, cu milioane de frați plecați în Occident și cu majoritatea populației rămase aflată la limita sărăciei, adusă în această stare de cei care au confiscat revoluția și țara, prin excluderea moralei din politică, de către guvernări animate doar de satisfacerea binelui personal. Redresarea țării este posibilă numai printr-o guvernare creștin-democrată, bazată pe principiul meritocrației, exercitată de oameni cinstiți, de bună-credință, patrioți adevărați, care să acționeze pentru binele comun al românilor, într-o societate a Dreptății Sociale.

Pan_Halippa
Pantelimon Halippa
ion-pelivan
Ion Pelivan
ioan_alexandru
Ioan Alexandru
Ion Diaconescu
Ion Diaconescu

POLITICI-CHEIE PENTRU DEZVOLTAREA ROMÂNIEI PE TERMEN LUNG

 1. Renașterea morală a României – fundament indispensabil al dezvoltării sănătoase a țării.
 2. Modernizarea susținută a sistemului de educație și pregătirea absolvenților pentru viitoarea societate – premiză pentru creșterea valorică a producției României și pentru asigurarea prosperității cetățenilor ei.
 3. Modernizarea și dezvoltarea puternică a cercetării științifice și a inovării și implicarea lor majoră în dezvoltarea economică sustenabilă și accelerată a țării.
 4. Digitalizarea administrației publice, a economiei, educației, sănătății și societății – proces indispensabil pentru dezvoltarea țării și pentru asigurarea unei administrații publice eficiente, în folosul cetățenilor.
 5. Elaborarea Planului Național Strategic de Dezvoltare a României pe termen lung. Optimizarea politicilor macroeconomice ale țării.
 6. Implementarea de măsuri consistente și eficiente pentru creșterea demografică sustenabilă în România (Ex: reducerea impozitării părinților cu 25 / 50 / 75 % la primul / al doilea / al treilea copil).
 7. Măsuri consistente și eficiente pentru stoparea emigrației și reîntoarcerea cât  mai  multor  români  din diaspora    să facem „o țară ca afară”.

MĂSURI POLITICE PRIORITARE

 1. Eliminarea pensiilor și veniturilor speciale. Calculul pensiilor tuturor cetățenilor – exclusiv pe baza contributivității directe sau echivalate. Eliminarea tuturor privilegiilor dobândite prin legi speciale.
 2. Limitarea la maximum două mandate pentru parlamentari, aleșii județeni/locali și pentru funcții de conducere în ministere, agenții, instituții și întreprinderi de stat. Alegerea în două tururi de scrutin a primarilor și a președinților de consilii județene.
 3. Înăsprirea Codului Penal privind infracțiunile săvârșite cu violență, trădarea de țară, atentatul la siguranța națională, criminalitatea financiară, frauda și corupția; dublarea termenului de prescripție.
 4. Investigarea averilor dobândite ilegal și eficientizarea legislației privind recuperarea lor.
 5. Reforma administrației publice: profesionalizare, restructurare și optimizare (eliminarea incompetenților și sinecuriștilor din sistemul bugetar).
 6. Reforma organizării administrativ-teritoriale a țării pe criterii sustenabile (reducerea cu o treime a aparatului bugetar din administrație).
 7. Legea răspunderii parlamentarului. Interzicerea migrației parlamentarilor între partide. Perfecționarea legislației privind referendumurile și democrația participativă. Mărirea numărului parlamentarilor reprezentanți ai diasporei.
 8. Legea răspunderii magistratului.
 9. Reforma Constituției și a Curții Constituționale a României.
 10. Reforma serviciilor secrete.
Congres-2019

MĂSURI ECONOMICE PRIORITARE

  1. Regândirea cheltuierilor bugetare și creșterea alocațiilor pentru investiții.
  2. Sprijinirea investițiilor în IT și în industriile tehnologice ultramoderne.
  3. Sprijinirea substanțială a cetățenilor români în dezvoltarea antreprenorială sustenabilă și a întreprinderilor mici și mijlocii. Legea anti-monopol.
  4. Reducerea taxării muncii și a impozitării pentru veniturile mici, cu o creștere progresivă echilibrată, similar cu modelul german.
  5. Creșterea rapidă a salariului minim brut la 1.000 de euro.
  6. Reabilitarea, modernizarea și dezvoltarea accelerată a sistemului de sănătate.
  7. Asigurarea independenței energetice a țării.
  8. Asigurarea securității alimentare a României. Sprijinirea substanțială a fermelor agricole – prioritar a fermelor familiale moderne comerciale – și a formării cooperativelor moderne de aprovizionare, depozitare, prelucrare și desfacere.
  9. Modernizarea amenajărilor de irigații.
  10. Reducerea accelerată a decalajului dintre România rurală periferică și România urbană. Sprijinirea consistentă a instalării tinerilor la sate.

   

  Noi, naţional-ţărăniştii creștin-democrați, îi chemăm pe toți românii care cred în valorile noastre să construim împreună o societate prosperă şi dreaptă pentru noi și pentru copiii și nepoții noștri!

Prezidiu