În cursul zilei de 27 aprilie, candidatul PNȚ Maniu Mihalache, Valerian Stan, a mers în două din cartierele Sectorului 4. În zona Pieței Progresul, el a avut o discuție cu un grup de oameni, pornind de la întrebarea unuia dintre ei dacă actualii candidați la Primăria Capitalei chiar se luptă între ei sau doar mimează lupta. Valerian Stan a dat un răspuns mai amplu, pe care îl redăm mai jos:

“Orice discuție care se vrea serioasă despre buna administrare a țării și Capitalei trebuie să pornească de la premisa incontestabilă că o asemenea administrare nu este posibilă decât cu oameni îndeplinind trei condiții: integritate, dedicare, competență. Asta presupune și prețuirea competenței!

După cum arată România azi, la 34 de ani de la Revoluție, înțelegem foarte clar că administratorii țării și ai Capitalei, cu extrem de rare excepții, n-au avut asemenea calități. Iar cauza cea mai importantă stă în complicitățiile generalizate, ca un cancer în metastază, declanșat de Revoluția furată de Iliescu și de acei securiști care nu s-au oprit din răul foarte mare făcut sub comunism.

Timp de 10 ani, România a avut și marea dezonoare să fie condusă – fără ca măcar să știe – de un securist oribil și oamenii lui.

Cele de mai sus arată de ce toți contracandidații mei se feresc foarte tare să vorbească despre oameni, adică unii despre alții. Toți se știu vulnerabili și nu deschid nici cea mai mică discuție despre trecutul de sub comunism, despre averile uriașe făcute prin hoții și ca urmare mai ales biografiei lor și a celor din familie.

Prin urmare, la București tocmai asistăm la o tăcere mafiotă, la o adevărată Omerta, de care urmează să mă ocup sistematic în perioada care vine. Eu nu am nimic de ascuns, eu nu sunt ca ei și clanurile lor.

Eu nu am fost securist, eu am fost oprimat de securiști. Eu nu am practicat hoția, eu m-am luptat cu hoția. Și o voi face și în continuare – chiar dacă în urmă cu 27 de ani viitorul președinte securist și Sistemul lui m-au învins”.

27 aprilie 2024

Birolul de presă al PNȚMM

Lasă un comentariu