Sunt Valerian Stan și vreau să fiu primar al Capitalei. Dar nu ca Firea, Cîrstoiu, Nicuşor sau rudimentarul Piedone. Găștile lor se acoperă unele pe altele. A plecat Firea şi a venit Nicuşor (“spaima corupţilor”) şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Și tot așa la nesfârşit.

Până în 1990 am fost ofiţer în armată (perioadă în care am absolvit şi Facultatea de Drept). După Revoluţie, am cerut cercetarea generalilor care au ordonat să se tragă în oameni, iar generalul Stănculescu m-a trecut în rezervă – însă în 1999 şi-a primit plata: 15 ani de închisoare pentru Timişioara. Dacă nu mi-ar fi păsat de eroii Revoluției, azi aveam o pensie militară în jur de 20.000 de lei.

În 1997, am fost destituit de la Guvern prin şantajul lui Băsescu (deschisesem dosarul „Flota”, prejudiciu de 300 de milioane de dolari). Dacă nu mi-ar fi păsat de acel jaf, timp de 27 ani aș fi avut o carieră politică plină de privilegii, iar azi sute de mii de euro în conturi.

Nu vreau nimic pentru mine. Vreau doar ca oamenii să știe că eu și colegii mei putem pune capăt răului adus pe capul lor de o clasă politică incalificabilă. Ne obligă inclusiv jerta înaintașilor noștri, marii patrioți martiri Iuliu Maniu, Ion Mihalache și Corneliu Coposu. 

Capitala noastră e o rușine: neîngrijită, poluată și marcată de haos, de mari interese politice și de afaceri corupte – fără viziune, un șantier în debandadă.

Cu mine nu le va merge! Îi știu bine: după ce că sunt corupți și incapabili, mai sunt și lași. Nu mi-e frică de ei, mi-e frică numai de Dumnezeu.

Ce-mi pot face – e să-mi blocheze și în continuare, total, accesul la televiziuni. Îi încurcă însă foarte tare că sunt singura persoană publică din România care, de mulţi ani, are publicată pe internet întreaga viaţă şi activitate: www.valerianstan.ro.

Sunt prezent și pe Facebook, iar site-ul partidului e www.pntmm.ro.

Valerian Stan

– secretar general al PNȚMM

– candidat al PNȚMM la Primăria Capitalei

Lasă un comentariu