Popularii europeni, inclusiv cei austrieci, au votat la București un manifest care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spaţiul Schengen. Iar impetuosul șef suprem al liberalilor români, d-l general Ciucă, a vorbit imediat despre „o victorie pentru România”.

Dar “o victorie pentru România” n-au fost, oare, și rezoluțiile în același sens ale Parlamentului European din 18 octombrie 2022 și  din  12 iulie 2023, salutate și ele euforic și cu ochii pe sondaje de către guvernanții PSD-PNL? Și dacă da, de ce România este și în prezent în afara Schengen cu frontierele terestre (cele care contează de fapt cu adevărat)?

Motivele sunt două. Mai întâi, că România este condusă de o clasă politică absolut caricaturală – ignară, coruptă și lipsită de demnitate, formată din indivizi pe care d-l cancelar Karl Nehammer și camarazii săi politici își permit să-i trateze exact cum merită.

Al doilea motiv e că actualul Guvern de la Viena își permite și mai mult decât atât (dar și injust, și mult mai grav!), anume să trateze la fel și un întreg popor. Popor conștient că un neam își merită conducătorii pe care-i are numai dacă, între mai multe altele, n-a fost nevoit să trăiască 45 de ani sub regimuri totalitare abrutizante și încă aproape 35 de ani abrutizanți și ei, în măsura în care știm, din cauze imputabile și ele mai ales elitelor politice și nu numai.

Și, apoi, chiar nu se întreabă d-l Nehammer de ce toate celelalte guverne europene, cu excepția Guvernului său (și al d-lui Putin) găsesc că e nedrept ca România să aștepte sine die la porțile Schengen? De ce – da! – și Parlamentul European, și însuși președintele Austriei au crezut la vremea lor același lucru?

În sfârșit, nu cumva regimul tiranic al KGB-istului Putin reușește, prin d-l Nehammer, să se răzbune pe românii care, sub comanda ilustrului nostru înaintaș Iuliu Maniu, au salvat Viena de bolșevism în 1918, anul în care au adus și Basarabia acasă după mai bine de un secol de captivitate țaristă?

7 martie 2024

Biroul de Conducere al PNȚ Maniu-Mihalache
Mircea Taloș
președinte executiv al PNȚ Maniu-Mihalache
Valerian Stan – secretar general al PNȚ Maniu-Mihalache
Liviu Petrina – președintele Senatului PNȚ Maniu-Mihalache

2 Comments

Liviu Floarea

Ceea ce face Guvernul Romaniei in special prin PNL care este membru in PPE este un act de tradare nationala.
Acest Congres PPE la Bucuresti ar fi trebuit sa se incheie in realitate prin anuntul oficial al sefilor PPE ca Romania va intra in Shengen in sfarsit!
Alte comentarii sunt inutile!

Constantin Geangu

Din păcate se găsesc în UE două cozi de topor care joacă pentru Putin. Să sperăm că nu se vor înmulți și să avem grijă despre tratamentul ce-l merită cozile locale, dâmbovițene, de topor, tot mai vocale, tot mai agresive!

Lasă un comentariu