De aproape 15 ani, Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) este sinonim cu aventura sinistră la care partidul lui Corneliu Coposu a fost supus de un personaj al cărui nume e o rușine și a-l rosti, un mercenar al celor mai neîmpăcați dușmani ai acestui nobil partid. Din rândurile sale au fost excluși sau nevoiți să plece sute de țărăniști autentici, între ei până și surorile Seniorului Coposu. Ulterior, PNȚCD a fost târât în cele mai sordide alianțe și atitudini anti-occidentale, cu intenția clară de a-l compromite.

Această rememorare se cere făcută în aceste zile, cu ocazia ieșirii partidului intitulat Alianța Național Țărănistă (ANȚ) din coaliția cu sordida Alianță pentru Unirea Românilor (AUR), un grupuscul extremist, antioccidental și antinațional. Ocazie cu care Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM) – definit identitar, prin actele constitutive de la Tribunalul București, drept “continuatorul autentic al PNȚCD – Corneliu Coposu” – adresează membrilor și simpatizanților săi, tuturor țărăniștilor autentici, precum și tuturor cetățenilor interesați de o viață politică bazată pe principii și pe consecvența în principii, apelul la o implicare politică bazată pe discernământ etic, pe consecvența în valori și modele societale validate istoric, pe respingerea oportunismului și a compromisurilor politice care, cum tocmai am văzut, compromit iremediabil.

Iuliu Maniu, Ion Mihalache și Corneliu Coposu au fost, sunt și vor rămâne modele perene pentru orice țărănist și pentru orice cetățean datorită respectului lor cel mai intim pentru valorile democrației occidentale, pentru consecvența promovării lor și pentru convingerea cea mai solidă – niciodată negociabilă – că un destin demn și prosper al poporului este de neconceput în afara civilizației clădite pe aceste valori.

8 martie 2024

Biroul de Conducere al PNȚ Maniu-Mihalache
Mircea Taloș
 – președinte executiv
Valerian Stan – secretar general
Liviu Petrina – președintele Senatului PNȚMM

2 Comments

Liviu Floarea

Au trecut 16 ani in care instantele din Romania au facut jocurile celor care au dispus ca brandul politic PNT cu o vechime seculara, sa nu mai fie in politica romaneasca.
Anul 2024 sper sa fie cel in care aceasta papusarii din spatele politicii romanesti sa isi ia „labele” de pe acest brand politic si sa il lase sa se exprime spre binele Romaniei si a cetatenilor ei.

Valerian Stan

Doamne, ajută!

Lasă un comentariu