PNȚCD-ul lui Corneliu Coposu este ținuț ostatic de aproape 15 ani de Aurelian Pavelescu, un personaj cu mintea tulbure, susținut din interiorul statului de cei mai mari dușmani ai acestui Partid – în principal, de oamenii PSD-ului filo-rus, cu care s-a și aliat, batjocorind martiriul acestui partid și al conducătorilor săi istorici.

Din această cauză, conducerea PNȚ Maniu-Mihalache (care prin actele fondatoare este recunoscut de Justiție drept „continuatorul autentic” al PNȚ-ului martirilor Maniu și Mihalache și al PNȚCD – Corneliu Coposu) s-a îngrijit să fie mereu informat cu privire la actele de distrugere cauzate acestui din urmă partid de către Aurelian Pavelescu și de mâna de camarazi ai săi, oameni ai fărădelegii și ei.

Timp de câteva luni, secretarul general al PNȚMM, Valerian Stan, a solicitat în mod repetat Primăriei Capitalei (Primărie având aproape aceleași metehne PSD-iste și azi, în privința comunicării) informații despre situația sediului central al PNȚCD din Bulevardul Carol I nr. 24, sediu obținut imediat după Revoluției de doi dintre cei mai apropiați colaboratori ai lui Corneliu Coposu – Ion Diaconescu și Liviu Petrina. Primăria a refuzat cu ostentație orice informație, pentru ca, ulterior, chemată în judecată, să se vadă nevoită să comunice date foarte precise despre o situație dezastruoasă (pe care și Pavelescu și camarazii săi o ascunseseră până atunci cu mare grijă).

Din actele comunicate, reiese că starea de degradare a imobilului este greu de descris (țevi sparte prin pereți, totul inundat, pereți care stau să se surpe, șobolani peste tot etc). Toți bucureștenii care au văzut ani la rând incredibilul, anume că sediul nu mai avea practic destinația firească, ci că era transformat în restaurant și cafenea, pot să afle acum adevărul: Pavelescu a subînchiriat ilegal sediul în scopurile menționate. Și, firește, și pentru a se îmbogăți (Pavelescu mai are la activ și o vânzare ilegală a unui fost sediu al partidului, fapt constatat de Autoritatea Electorală Permanentă).

PNȚCD are o restanță la chirie de 80.000 de lei, iar o primă instanță a dispus deja evacuarea din sediu. Instanța a respins de la un cap la altul „apărările” lui Pavelescu, dar și ale altor doi pretinși țărăniști, impostori și ei: Ioan Doru Dăncuș (mâna dreaptă a infractorului fugar Cătălin Cherecheș de la Primăria Baia Mare) și traseistul demagog Cristian Terheș.

Din toate direcțiile, greutățile sunt enorme, întrucât Sistemul răului nu se teme de nimic mai tare decât ca idealurile martirilor țărăniști să prindă din nou rădăcini într-o societate profund dezorientată (astfel se explică și boicotul total din partea televiziunilor și aproape a întregii prese împotriva PNȚMM). Însă conducerea partidului nu se va lăsa nici măcar pentru o clipă descurajată și intimidată; istoria și martiriul înaintașilor nu-i permit să cedeze.

21 decembrie 2023

Biroul de presă al PNȚ Maniu-Mihalache

9 Comments

Liviu Floarea

Sper ca in cele din urma a.p. sa fie indepartat din PNT-CD dar si din sediul istoric al PNT dupa 1989.

Gabriel Barbulescu

Am convigerea ca „presedintele juridic, cu stampila” va putea fi infrant (va pierde pe toata linia). Sediul central al Pntcd din Bulevardul Carol I va trece la PNTMM ca si continuator, de drept, al valorilor autentice taraniste mostenite de la ilustri nostri inaintasi, ca urmare a tuturor matrapaslacurilor savarsite de Aurelian Pavelescu si sustinatorii sai. Dar, consider ca, pentru aceasta trebuie sa i se impute pagubele suferite de constructie (sediul central) datorita proastei sale administrari si obligarea la dezafectarea restaurantului-cafenea pe cheltuiala penalului Pavelescu. Si, totodata, sa fie somat in justitie sa achite datoria, la zi, (in termen de un an-il priveste de unde ia banii!) pe care formatiunea politica condusa, inca, de avocatul Pavelescu o are fata de stat, calculandu-i-se si dobanzile penalizatoare pentru eventuala intarziere la plata. Altfel, sa i se puna poprire pe veniturile sale si apropiatilor sai. Iar, impostura va lua sfarsit. Nu trebuie sa cedam sub nicio forma, indiferent cat de greu ne va fi sa castigam, aratand astfel cetatenilor tot adevarul si ca suntem un partid puternic, demn de luat in seama la alegerile de anul viitor.

Geangu Constantin

Dreptatea și adevărul ar trebui să învingă, dar bătălia este grea pentru că este vorba despre un adversar cu putere mare. Una dintre dovezile faptului că PSD este rusofil constă și în alegerea primarilor dintr-un singur tur, metodă practicată de V. V. Putin pentru a controla alegerile locale.

preot Marius Vișovan

Corect ! Impostura trebuie inlaturata ! Din pacate, cei carebau dorit confiscarea si aneantizarea PNTCD sunt tot la butoane si Pavelescu va muri cu stampila in buzunar…Imi pare rău …

Radu Constantin Cioboată

Acest virus pavelescu a fost adus la conducerea PNTCD de către eșalonul doi al pcr și cu ajutorul securității comuniste !
Abia aștept să-l văd pe acest infractor în fața justiției !

Sasca Viorel

Cine este în spatele acestui escroc? Cred ca în mod greșit este acuzat PSD-ul. Nu avem același electorat. Mai degrabă PNL cu care concuram pe același segment de electorat si care au pârghiile necesare în justiție pt a-l susține pe Pavelescu. Avem un avocat competent care sa urmărească situația și sa ne propună acțiunile necesare?

virgil florea

Singur, de capul lui, Pavelescu nu ar fi fost în stare să producă atât de mult tău partidului. Nu cred că trebuie omisă lipsa totală de viziune a întregului corp consultativ din perioada de după conducerea domnului Ciuhandu, când, majoritatea delgaților a votat în Congres un președinte fără legătură cu PNȚCD-ul și o echipă asemenea lui. Vorbesc desigur de domnul Marian Miluț. De acolo, partidul a luat-o la vale. Lipsa de implicare, la toate nivelurile, combinată cu așteptările mult exagerate în urma promisiunilor noilor veniți, a dus inevitabil la situația actuală. Un rău se face foarte ușor atunci când cei interesați de bine prezumă pe ceilați de bune intenții și lasă în mod deliberat garda jos. Pentru că, nimeni nu se aștepta ca în 2008 un congres perfect legal și statutar să fie negat și nerecunoscut de cei pe care partidul i-a votat la precedentul for general. Ne amintim, cei mai mulți, faptul că exact în aceiași zi, o gașcă adunată de unii lideri județeni a organizat chiar cu Miluț în frunte o cvasi ședință a unui presupus CNC la întâmplare căruia, i-au dat statut de for deliberativ și l-a înregistrat ca act al PNȚCD-lui la acea dată. Au făcut-o cu oameni din interiorul partidului, nu cu cei din PSD sau PNL. Așa că, eu rămân la părerea că răul făcut partidului este în proporție majoritară în sarcina noastră, celor care am lăsat atenția la o parte și am creditat bunul simț al multora care n-aveau în structura lor nativă așa ceva. Iar noi nu avem a lupta cu vreun alt partid, fie el concurent pe electorat asemănător. Nu cred că trebuie să scriu despre funcția și exprimarea partidului. Care nu e armată.

virgil florea

Cătând mereu vina pentru situația dezastroasă a partidului și a patrimoniul său, imobiliar în oricare altă parte cu excepția curții noastre, riscăm totul. Neputința de a convinge și de a debloca imaginea generală din perioada 1997-2000, demonstrează fără putință de tăgadă că ceea ce se propune ca program și acțiune politică nu reușește să impresioneze pe nimeni. Dacă celelalte partide și-au dus lupta politică prin distrugerea celorlalți nu înseamnă că asta e calea. Evidența a arătat că ceea ce ei au pus ca aplicație în modelul lor politic nu a reușit să creeze bunăstare. Ba din contra, se poate spune că au stricat chiar și ceea ce se păstra din inerția dezvoltării începutului de după 1990. Așa că, doar eliberându-ne de modele eronate vom avea șansa de a „reîncălzi” un electorat ce acum pare că nu pleacă de la măcelărie. Acceptând că am comis greșeli, măcar după perioada în care partidul a fost condus de domnul Ciuhandu, când ne-am „ostoit” să-l înscăunăm pe Marian Petru Miluț cu o echipă cel puțin discutabilă poate că vom reuși să convingem pe mulți că putem construi un partid care să facă o țară cum și-au dorit cei pe care mereu îi evocăm.

Virgil VLAD

Mulțumim pentru comentariu. V-am ruga, dacă se poate, să ne precizați propuneri concrete. De exemplu: ce este greșit în Programul Politic al PNȚMM? Ce trebuie eliminat și ce trebuie adăugat? Ce acțiuni concrete propuneți? Mulțumim anticipat!

Lasă un comentariu