Guvernul PSD-PNL și președintele Klaus Iohannis se folosesc de crizele de politică externă pentru a-și bate joc de obligațiile pe care România și le-a asumat prin Acordul PNRR. Nu numai că nu au desființat sistemul de pensii speciale, dar nici n-au redus cheltuielile statului, ci chiar azi Președintele Klaus Iohannis a promulgat o „lege a pensiilor speciale” care pur și simplu batjocorește orice criteriu al echității, nediscriminării și contributivității – detalii aici: https://pntmm.ro/2023/10/17/comunicat-pntmm-cifrele-catastrofalei-guvernari-iohannis-psd-pnl-dezastru-in-7-puncte-milioane-de-romani-sunt-sacrificati-cu-cinism-pentru-a-trai-in-lux-o-clica-de-speciali/.

Toate cele de mai sus arată disprețul cinic al actualei administrații față de interesele majore ale marii majorități a românilor, precum și, în sens contrar, privilegierea unei armate electorale uriașe a celor două partide, care trebuiau recompensate masiv în avans pentru cele patru rânduri de alegeri de anul viitor.

PNȚ Maniu–Mihalache adresează Comisiei Europene un apel prin care îi solicită să rămână în continuare fermă cu Guvernul de la București în privința îndeplinirii criteriilor convenite la 28 septembrie 2021 și revizuite la 8 septembrie 2023. PNȚ Maniu–Mihalache consideră că atunci când partidele aflate temporar la guvernare sacrifică interesele a multe milioane de cetățeni europeni în interesul lor și al clientelei lor politice, atunci e de datoria instituțiilor Uniunii să rămână ele consecvente în apărarea intereselor acestor cetățeni.

19 octombrie 2023

Biroul de presă al PNȚ Maniu-Mihalache

3 Comments

Geangu Constantin

Acțiunile Guvernului sunt chiar contrare jurământului de credință pe care fiecare ministru l-a depus la învestire. Ca să nu aibă de suportat consecințe ulterioare, mai întâi a fost dezincriminată trădarea. Felul în care sunt tărăgănate reformele este deliberat, consecința este întârzierea implementării PNRR și în final pierderea unor avantaje ce stau la îndemâna întregii țări, dar nu sunt valorificate din cauze de rea intenție.

Valerian Stan

Da, și eu cred că o fac deliberat!

Liviu Floarea

Statul roman nu a facut de cele mai multe ori ce trebuie. Nu va face nici acum caci nu e util pentru el sa isi distruga retelele de votanti care le dau certitudinea paritatilor electorale din prezent, garantate de absenteismul generalizat al votantilor liberi, care sunt de buna credinta si care au fost din pacate manipulati ani de zile (inspecial din 1999) cu teoriile „votului util” si a „votului pierdut”.
„Statul european” difera (din pacate) doar foarte putin ca apucaturi de statul roman si sunt slabe sanse ca in contextul acestor zile sa ii deranjeze comportamentul guvernantilor nostri.
Singurele sanse de absorbtie a fondurilor europene vin dinspre mediul privat onest si creativ.

Lasă un comentariu