Pe 4 septembrie 2023, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe a făcut publică informația că o dronă rusească ar fi ratat o țintă din orașul-port Ismail și ar fi explodat pe teritoriul României. La scurt timp, ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, a dezmințit informația. În cursul aceleiași zile, ministrul de Externe ucrainean, citat de Reuters, a spus că ţara sa deţine fotografii care arată că drone ruseşti au lovit teritoriul României.

Ulterior, în mod succesiv, prim-ministrul Marcel Ciolacu și președintele Klaus Iohannis au simțit și ei nevoia să infirme informația Kievului, indicând aceeași sursă: ministrul Tîlvăr. Fapt care a generat o nouă declarație, insistentă, a ministrului ucrainean de Externe: „Avem dovezile fotografice. Nu are rost să negăm că a căzut ceva acolo. Suntem gata să împărtășim dovezile autorităților române, care nu numai că vor trage concluzii, dar vor decide și ce vor face cu ele. Este mai ușor să tragi concluzii decât să faci ceva cu ele. De aceea există o reacție atât de precaută”.

Confruntat cu riscul considerabil ca Kievul să facă publice dovezile invocate, astăzi, la fața locului, ministrul Tîlvăr tocmai a „descoperit bucăți care ar putea fi o dronă”.

În raport cu cele arătate, Partidulul Național Țărănesc Maniu–Mihalache protestează energic împotriva atitudinii iresponsabile a ministrului Apărării, a prim-ministrului și a președintelui României față de un incident grav de securitate la adresa țării și a NATO. Numai un stat cu o conducere absolut iresponsabilă putea să dezmintă în mod repetat și „categoric, după verificări făcute cu acuratețe” dovezile invocate insistent de Guvernul ucrainean aflat sub asediul devastator al Rusiei imperialiste și criminale – dovezi confirmate, iată.

PNȚMM reamintește și câteva date din istoricul factual recent care pledează, în episodul în discuție, pentru ceva mult mai grav decât o „simplă” superficialitate în tratarea lucrurilor. Ne referim în principal la un număr de atitudini anterioare ale unor înalți demnitari guvernamentali ai PSD care indică o legătură deloc întâmplătoare cu episodul de mai sus.

Astfel, la 22 ianuarie 2022, în pline pregătiri ale Kremlinului pentru invadarea țării vecine (prin marșuri și exerciții demonstrative la granițele ei), ministrul PSD al Apărării, Vasile Dîncu, declara public, stupefiant, că ”trebuie sa revenim la valorile de acum 30 de ani, în momentul în care gândeam securitatea alături de Rusia, nu împotriva Rusiei”. Pe 8 octombrie 2022, el a recidivat în mod incredibil și le-a transmis ucrainenilor însângerați că negocierea – cu cedare de teritorii – reprezintă singura şansă pentru ca Rusia să facă pace cu Ucraina, gest care l-a și obligat să plece, în cele din urmă, de la șefia Apărării.

Pe parcursul mai multor luni din 2023, ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, a șicanat Guvernul ucrainean sub motiv că a adâncit Canalul Bîstroe și a generat o gravă problemă de mediu (fapt infirmat în cele din urmă).

Apoi, confruntat cu gravele responsabilități proprii pentru neîndeplinirea angajamentelor asumate în cadrul Acordului PNRR, prim-ministrul Marcel Ciolacu tocmai a declanșat o vastă campanie publică mincinoasă – conformă întocmai propagandei rusești otrăvite, și urmărind să slăbească solidaritatea românilor cu ucrainenii însângerați  – potrivit căreia vinovate de serioasele probleme bugetare ale țării nu sunt ignorarea cinică, ani la rând, a reformelor convenite cu UE, apărarea la baionetă a sistemului pensiilor speciale care secătuiesc bugetul, o administrație publică gigantică, bugetofagă și ea în cel mai înalt grad, ci susținerea Ucrainei ulterior declanșării războiului.

Iar exemplele ar mai putea continua încă, exemple care au un numitor comun flagrant pentru oricine: influența Securității.

Presa scrie de mai mulți ani, fără ca cineva să dezmintă un singur cuvânt, despre apartenența la Securitate a multor fruntași din partidul KGB-istului Ion Iliescu (apartenență efectivă sau prin rudenie ori afinitate): Vasile Dîncu, Angel Tîlvăr, Sorin Grindeanu etc. Sorin Grindeanu este nepot al fruntașului PSD-ist Ilie Sârbu (ofițer al DIE, Securitatea externă a lui Ceaușescu); soția lui Ilie Sârbu (mama Dacianei Sârbu, soția lui Victor Ponta, fost prim-ministru PSD și actual consilier onorific al lui Marcel Ciolacu) este fiica fostului sef al Securității din județul Sibiu; Angel Tîlvăr este fiu al fostului şef de la Contrainformaţiile Securității din județul Vrancea.

PNȚMM crede potrivit să se adreseze de asemenea opiniei publice românești, precum și partenerilor noștri din NATO și UE, cu îndemnul de a conștientiza împreună nocivitatea extremă a marotei securiste a ”patriotismului Securității”, ”patriotism” explicat inclusiv prin aceea că Securitatea ar fi fost un adversar neîmpăcat al KGB. Nimic mai fals! Securitatea și KGB au fost de fapt instituții ”frățești”, servind împreună exemplar aceluiași comunism criminal din blocul sovietic. Și nici nu s-ar fi putut altfel de vreme ce Partidul Comunist Român și PCUS erau ele însele ”partide frățești” (ca și toatele celelalte din blocul comunist sovietic). Iar faptul acesta rezultă și din aceea că Sistemul controlat și azi de oamenii Securității ține în continuare cu dinții de arhiva serviciului secret comunist (DIE) – împrejurare pe care considerăm că societatea românească și instituțiile occidentale partenere nu trebuie s-o mai tolereze nici măcar o singură zi.

6 septembrie 2023

Biroul de Conducere al PNȚ Maniu-Mihalache

Mircea Taloș – președinte executiv al PNȚ Maniu-Mihalache

Valerian Stan – secretar general al PNȚ Maniu-Mihalache

9 Comments

florea virgil

Regret faptul că preluți știri de la ucrainieni. De acolo vin doar informații trunchiate, care servesc intereselor naziștilor ce conduc statul. Oameni fără căpătâi. Care mint cum respiră. Vor să ne facă a crede că Rusia are ca obiectiv cucerirea întregii Europe. Adică, ei prin lupta lor opresc rmatele Rusiei de la a merge mai departe spre vestul și sudul Europei. Mă mir că oameni serioși din România converg spre astfel de manipulări, pe cât de obraznice pa atât de mincionase. Treaba cu drona căzută a arătat cât de neconvngători sunt cei din statul român în ceea ce vor să transmită națiunii. Din păcate sunt din aceiași grămadă de ticăloși din care fac parte și cei de la Kiev. Mai multă atenție domnilor când faceți astfel de comunicări în numele partidului. Nu merită să faceți lucruri negândite.

Ioan Suărășeanu

Domnule, părerea dumneavoastră este o eroare. Ucraina trebuie ajutată, pentru că este în interesul lumii libere să zăgăzuim avansarea Rusiei spre Mediterana și Berlin. Este așa de simplu.

florea virgil

Dacă îmi vorbițși de lumea liberă îmi e foarte clar că d-voastră nu știți în ce lume trăiți. oamenii din Ucraina luptă să scape pielea maimuțoiului pe care l-au ales. E doar între ruși și naziștii de acolo. De fapt între democrații americani și gazul rusesc. În rest e spălare pe creier.

Valerian Stan

Bucuros și onorat să vă reîntâlnesc, domnule Ioan Suărășeanu.

Bogdan

Dar ce are Rusia ca obiectiv, daca nu te superi? ”denazificarea ” Ucrainei? Dar de cand are treaba Rusia cu ce face un stat vecin, independent? Tu esti normal la cap? Rusia poate nu vrea cucerirea intregii Europe, desi aici nu poti baga mana in foc, dar in mod sigur n-ai citit testamentul lui Petru 1 si nici multa istorie nu stii, daca in mintea ta Rusia nu e agresorul, in povestea asta. Cum poti sa nu sustii Ucraina? Daca o tara vecina ataca Romania sub pretext de ”denazificare”, ce ziceai? Si de unde esti tu atat de sigur ca la Kiev e regim nazist? Ai fost tu acolo si ai vazut? Stii ce inseamna regim nazist?

Ioan Belei

Dle Florea Virgil, in ce lume traiti? Chiar nu intelegeti unde vor rusii lui putin (cu p mic) sa ajunga? Dv nu ati citit, macar din curiozitate, testamentul lui Petru cel Mare? Lasand la o parte anumite adevaruri despre relatiile romano – ukrainene, in aceste zile in care Rusia lui putin destabilizeaza pacea lumii, incercand sa restabileasca controlul asupra statelor din Europa de est si centrala, ukrainenii lupta eroic, nu numai pentru tara lor, ci si pentru restul Europei. De aceea Ukraina trebuie ajutata.

florea virgil

Trăiesc într-o lume care minte de îngheață apele de dimineață până dincolo de apus. Una care decide după capul ei cine e bun și cine e rău. Una care vaccinează populația fără să fie nevoie. Una care umple capetele oamenilor cu scenarii apocaliptice zilnic. Rusia, nu a intrat în Ucraina cu scop de hegemonie. Asta vor ucraicii să înțelegem noi. Putin nu este mai rău decât oricare alt lider din UE. Nimeni nu poate să emite judecăți de acest fel. Testamentul lui Petru cel Mare este doar un document pe care istoricii l-au arhivat. Nu sunt rusofil dar nici nu accept să fiu mințit de o așa-zisă democrație cu iz demonic. Din punctul meu de vedere conflictul de la nord este o treabă strict în Rusia și Ucraina. faceți diferența cu conflictele pe care domnitorii moldoveni le-au avut cu tătarii, turcii și alte popoare din est. Acelea, cu adevărat au fost unele de oprire. Și Ștefan n-a avut nevoie de alianțe mincinoase. A înțeles din prima că acel apus nu se va implica nicioadtă în lupte de granițe. Cum nici NATO nu va scoate nici un militar pe harta noastră Stau bine în hoteluri pe banii noștri acum.

Valerian Stan

Domnul Florea îi acuză pe ucraineni că mint. Mai rămâne să-i acuze și că mor nevinovați de mâna rușilor.

florea virgil

Proces de intenție, domnule. E război și se poate întâmpla orice. Oricum mor nevinovați apărând niște indivizi care vând arme și împart banii primiți ca ajutor. Deja sunt informații în acest sens. Nu am de gând să combat spălările pe creier. Măcar că am pretenția ca fiind mai aproape de surse de informații să o faceți selectiv și cu responsabilitate. În Ucrina doar poporul și militarii care audevenit carne de glonț sunt cei care sufăr. Restul, dacă v-ați informa mai profund veți observa că se distrează. Ca într-o țară fără război.

Lasă un comentariu