Organizația Human Life International re-aduce în actualitate un cuvânt esențial aflat în Enciclica Papei Ioan Paul al Doilea, Familiaris Consortio, 1981.

evenimente-globale

Având în vedere legătura apropiată între dimensiunea sexuală a persoanei și valorile etice ale lui sau ale ei, educația trebuie să aducă copii la cunoașterea și la respectul pentru normele morale ca o necesară și înalt valabilă garanție pentru o creștere personală responsabilă în sexualitea umană.

Pentru acest motiv, Biserica este ferm opusă unei adesea răspândite forme de distribuire a informației sexuale disociată de principiile morale. Aceasta ar fi o simplă introducere în experiența plăcerii și un stimul ce duce la pierderea seninătății —încă din anii inocenței— prin deschiderea căii spre viciu.

Procurorul General al Statului American Mississippi, Lynn Fitch, conduce o coaliție multistatală a 19 Procurori Generali care se opune încercărilor Administrației Biden de a bloca dreptul Statelor de a reglementa ele însele problema avortului, așa cum a decis în 2022 Curtea Supremă a SUA, Decizia Dobbs.

Se știe că Decizia Dobbs a Curții Supreme a respins Decizia din 1973 care libertiniza avorturile, precizând:

  1. Constituția nu conferă un „drept la avort”.
  2. Reglementările anterioare sunt anulate.
  3. Autoritatea de a reglementa această problemă este returnată Poporului și Reprezentanților săi aleși în fiecare Stat.

Cele 18 state reprezentate de Procurorii Generali sunt Alabama, Alaska, Arkansas, Georgia, Idaho, Indiana, Kentucky, Louisiana, Missouri, Montana, Nebraska, North Dakota, Ohio, South Carolina, South Dakota, Tennessee, Texas, Utah.

  • Curtea Supremă de Justiție din SUA a anulat reglementările ce îi discriminau pe studenții albi la admiterea în Universități.

 

  • Un studiu publicat în SUA arată că mortalitatea maternă a crescut cu 20% în perioada 1973-2022, cât timp a fost libertinizat avortul. (v. fwi@familywatchinternational.org, 8 Iulie 2023)

 

  • Olanda a interzis, începând cu 1 Ianuarie 2024, telefoanele, tabletele și ceasurile „inteligente” în sălile de curs ale școlilor. Această țară, ce a acționat până acum foarte favorabilă la tot soiul de „inovații moderne”, începe să înțeleagă faptul că „elevii trebuie să poată să se concentreze și să beneficieze de șansa de a învăța bine. Telefoanele mobile sunt o perturbare.” (Ministrul Educației.)
  • Americanii dezaprobă – 58 % – politica Președintelui Biden care promovează avortul.

 

  • Uniunea Internațională a Cicliștilor a interzis participarea bărbaților care se „consideră femei” la competițiile feminine.

 

Pt. conf. L. Petrina

Tags:

One Comment

Ioan Belei

Nu cred ca PNT MM ar trebui sa imbratiseze politica mincinoasa a expresedintelui penal Trump. Acest individ, care a ajuns presedinte prin manipulari grosolane (este de o moralitate indoielnica), care a organizat o adevarata lovitura de stat in cel mai democratic stat din lume (USA), nu trebuie sa fie un exemplu de urmat pentru Romania. Cred ca dreptul la planificarea familiala este sfant pentru oricare familie. Ceausescu a legalizat planificarea familiala prin decret prezidential. Consecintele acestei aberatii sunt inca actuale.

Lasă un comentariu