Adunarea Naţională „Moldova Europeană”, desfășurată duminică, 21 mai, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, a fost un moment de mare importanță în parcursul Basarabiei străbune spre Europa Unită, spre Lumea Liberă și adevărata democrație.

am scris istoria la chisinau

Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM), continuatorul legitim al mișcătii național-țărăniste care a construit România modernă, nu putea lipsi de la un eveniment istoric de o asemenea însemnătate. O delegație de 30 de membri ai PNȚMM, în frunte cu conducerea partidului, s-a deplasat în weekend la Chișinău, participând activ la uriașa acțiune pro-europeană din Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Ne-am conectat la fantastica energie pozitivă a celor peste 75.000 de participanți la manifestația din centrul capitalei Republicii Moldova. Am interacționat cu mulți români din stânga Prutului, am dialogat frățește, ne-am bucurat împreună pentru drumul plin de speranță care se deschide în fața compatrioților noștri, rupți atâta amar de vreme de țara lor și a noastră, România.

Am apreciat – inclusiv cu aplauze – discursul hotărât al președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și pe cel plin de solidaritate al președintei Parlamentului European, Roberta Metsola.

După o duminică atât de încărcată de emoții pozitive, completată de contacte politice și umane cu basarabeni de ispravă, ni s-a întărit convingerea că România și Republica Moldova se vor regăsi împreună în Uniunea Europeană și în NATO, că ReUnirea celor două Românii (România de Vest și România de Est) este inevitabilă, că Prutul nu va mai fi o graniță, așa cum ne-au impus barbarii, ci amintirea spulberată a unor vremuri triste. Vom face din Prut râul care ne unește, nu care ne desparte!

Avem încredere deplină că Maia Sandu va aduce acasă Basarabia noastră străbună, alegând – în funcție de conjunctura internațională și de opțiunile partenerilor noștri occidentali – calea cea mai bună: fie prin integrarea Republicii Moldova în UE (urmată de fireasca ReUnire, prin voința comună a locuitorilor de pe ambele maluri ale Prutului, care vorbesc aceeași limbă și care nu vor mai fi despărțiți de nicio graniță), fie prin ReUnirea care să aducă Republica Moldova în UE prin intermediul României Mari.

Vom fi împreună, vom renaște împreună! Și tot împreună ne vom bucura de pace, libertate și prosperitate pentru noi și copiii noștri, pentru toate generațiile viitoare, în vecii vecilor!

22 mai 2023

Biroul de Conducere al PNȚ Maniu-Mihalache

Mircea Taloș – președinte executiv al PNȚ Maniu-Mihalache

Valerian Stan – secretar general al PNȚ Maniu-Mihalache

Liviu Petrina – președintele Senatului PNȚ Maniu-Mihalache

Tags:

Lasă un comentariu