Stimați  invitați și delegați!

Eu vin din Basarabia – o rană sângerândă, dintr-o familie supusă deportărilor, vin dintr-o mare durere…

Acolo, după cum aveți posibilitatea să vedeți în „Expoziția monumentelor furate”, autor tânărul avocat Iulian Rusanovschi, au fost mutilate sufletele și conștiința naționala, a fost distrus tot ce e românesc, ne-a fost interzis accesul la esența ființei noastre românești, la  limba maternă și istorie,  n-a putut fi distrus însă   Codul Nostru Genetic.

Genele românești au izbucnit cu puteri nebănuite, declanșând procesul de Renaștere Națională în stânga Prutului, iar Generația de Aur  a Deputaților din Primul Parlament, la îndemnul Bucureștiului, a votat Declarația de Independență fața de Federația Rusă, o primă etapă spre ReUnire, în detrimentul  Unirii imediate – statul Republica Moldova urmând un drum lung al iluziilor.

Este adevărat că, atunci, România, aflată sub control rusesc, străin de interele naționale, n-avea consolidată poziția pe arena internațională, nu era membră a Alianței Nord-Atlantice și a Uniunii Europene.

După Podul  de Flori, odată deschis drumul  spre Țară,  mulți dintre  cei care țineau Basarabia aproape, fiind preocupați de destinul ei, mi-au mărturisit despre suferințele cumplite prin care au trecut Domniile lor, majoritatea reprezentanți de seamă ai Partidului Național Țărănesc Creștin și Democrat.

Aceasta m-a făcut să vin către Dvs,  aripa pura a Creștin-Democraților, cu multă credință, dar și cu determinare, convinsă fiind că împreună, prin adevăr, iertare și înțelegere, am putea să ne vindecăm rănile, să ne ridicăm din suferință, devenind  stăpânii propriului destin.

La 7 mai, anul curent, am acceptat să candidez la președinția PCG, asumându-mi sarcina de a participa la pregătirea  fuziunii partidelor noastre – ramuri ale PNȚCD-ului istoric – și astăzi mă bucur și vă felicit  că fuziunea PNȚ MM și PCG s-a produs!

E rodul eforturilor comune depuse de membrii PCG și ai PNȚ MM, care s-au întrunit periodic, fizic sau online, și au elaborat noul Statut și noul Program al  Partidului. Le mulțumesc și-i felicit!  Felicitări și mulțumiri tuturor celor care au pregătit acest Congres,  care ar putea deveni unul istoric, felicitări Dumneavoastră,  stimați invitați și delegați!

În calitate de președinte, în cazul în care voi fi aleasă, voi da prioritate Renașterii Spirituale  și ReÎntregirii Naționale. Istoria ne oferă oportunități, iar oamenii și partidele politice responsabile au obligația să nu le rateze.

Voi acționa pentru îmbunătățirea vieții sociale și a clasei politice prin reunirea partidelor și mișcărilor creștin-democrate și conservatoare, pentru implicarea în viața politică a creștinilor, a oamenilor de bună voință, pentru identificarea și invitarea împreună cu noi a  bunilor profesioniști și patrioți – piloni de rezistența indispensabili  în edificarea și fortificarea  Partidului.

Confirmând importanța, esențială pentru România, a apartenenței la sistemul de valori europene, punând în aplicare  învățăturile  seniorilor naționali-țărăniști, precum  Morala Creștină, Pluralismul Democratic, Patriotismul  Luminat, Dreptatea Socială, dar și Subsidiaritatea și Solidaritatea umană, putem deveni modele demne de urmat, pentru care gândul, cuvântul și fapta sunt într-o concordanță firească.

O atenție  deosebită voi acorda inventatorilor români, care au nevoie de sprijinul nostru pentru a putea pune în slujba națiunii și umanității Invențiile lor. Am gândit astfel rețeaua „Inventatorii pentru Țară, pentru Români, pentru  Umanitate”. De asemenea, consider imperios necesară lansarea „Dialogurilor politice de joi” în cadrul cărora s-ar purta discuții pe diverse teme de actualitate  între tinerii și seniorii partidului.

Îmi propun să canalizez energiile spre identificarea soluțiilor necesare pentru rezolvarea problemelor timpului.

Firesc ar fi ca tânăra generație, copiii noștri, să ne urmeze. Dar pentru aceasta este de datoria noastră să nu-i împovărăm cu consecințele greșelilor noastre, ci, transmițându-le experiența noastră, să le susținem năzuințele și partea lor de zbor.

Stimați membri, ai PNȚ MM nou configurat, alături  de mine, membru și delegat la Congres, se află Corneliu Costin, fiul regretatului profesor universitar Nicolae Costin, primarul general care a desovietizat Chișinăul, deputat în primul parlament, președinte al  Frontului Popular, partenerul meu de viață și idei. El a plătit cu viața pentru convingerile și lupta sa consecventă pentru dreptul de a fi român în Basarabia.

Mulțumesc, Corneliu Costin, trebuie să recunosc că acceptul meu de a candida la funcția de  președinte al PNȚ M-M  are și o motivație personală, impulsionată nu doar de respectabilii Colegi  de Partid,  ci și de  memoria tatălui tău și de tine.

Stimați delegați,

Prezența pe buletinele de vot a celorlalți candidați la funcția de președinte al PNȚ M-M mă onorează.

De aceea, oricăruia  dintre candidații la funcția de președinte al PNȚ M-M  ați acorda  votul Dvs, țin să vă mulțumesc!

Dumnezeu să binecuvânteze gândurile, cuvintele și  acțiunile noastre!

Dumnezeu să binecuvânteze România!

Sfântul acoperământ al  Maicii Domnului să ne acopere de tot răul și să ne conducă  spre izbânda în lumină!

Tags:

Lasă un comentariu