‘Fă ceva pozitiv pentru ţara ta şi pentru compatrioţii tăi. Oricât de modest sau neînsemnat este ceea ce faci, fă-o în fiecare zi!’

Ion Rațiu s-a întors in 1990 in România punându-și mintea, priceperea și resursele financiare la dispoziție pentru readucerea național-țărăniștilor în primul plan al politicii, acționînd cu politețe și candoare într-o lume obișnuita sa vadă diaspora cu suspiciune și bunăstarea ca pe o vină a celui care a dobăndit-o.
A inspirat pe tinerii politicieni și jurnaliști ai anilor 90 și a fost privit cu dragoste de cei apropiați și cu respect de adversari.
A lăsat pe lângă activitatea politică si o operă importantă memorialistică, iar fundația pe care familia lui a creat-o în memoria sa se implică în continuare în promovarea valorilor democratice în rândurile noilor generații.
La 20 de ani de la despărțirea de Rațiu, oamenii și-l amintesc ca pe un democrat desăvârșit, un patriot adevărat și președintele pe care România nu a avut norocul sa îl aibă.
Lordul Inimilor noastre este prezent in gândurile noastre, iar acțiunile și principiile sale reprezintă un reper important pentru noi.
Dumnezeu să il odihnească la Dreapta Sa!

Tags:

Lasă un comentariu