PNȚMM este singurul partid creștin-democrat care participă la actualele alegeri locale.

Avem candidați valoroși și validați  în 50 de comune și orașe din 12 județe. Suntem convinși că, față de alegerile precedente, Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache va câștiga de trei ori mai multe posturi de primari și consilieri.

Pe 30 aprilie, înainte de ora 24.00, PNȚMM a prezentat la Biroul Electoral al Municipiului București  candidatura domnului Valerian Stan la Primăria București, precum și candidaturi la Consiliul General al Capitalei.

Biroului Electoral, dominat de partidele parlamentare și prezidat de o judecătoare stranie, a  încălcat Constituția României și Convenția Europeană a Drepturilor Omului, acte fundamentale care garantează dreptul de a candida, precum și o Decizie a Curții Constituționale, care dispune că interpretarea legii trebuie «să aibă în vedere nu numai litera, ci şi spiritul legii» , în special atunci când este vorba de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale. 

Împotriva măsurii abuzive , fără precedent în România după 1990, am parcurs, timp de 24 de zile, o procedură administrativă (la BEM București) și patru dezbateri la trei  instanțe judecătorești, fără a avea încă o decizie definitivă – următorul termen fiind abia pe 27 mai, la Curtea de Apel București.

PNȚMM este astăzi victima actualului  regim dominator al ciumei roș-galbene și care trebuie înlăturat prin alegerile din acest an decisiv pentru democrația din România.

(În fotografie: echipa de candidați a PNȚMM la Primăria Vatra Dornei, județul Suceava. Al treilea din stânga: dr. Petrea Dulgheru, candidat la funcția de primar)

24 mai 2024

Biroul de presă PNȚMM

Lasă un comentariu