Conducerea Partidului Național Țărănesc Maniu-Mihalache (PNȚMM) a transmis, printr-o Scrisoare, domnului Manfred Weber, președintele Partidul Popular European (PPE), intenția de a adera la cea mai mare grupare politică a continentului nostru.

În prezent, se pregătesc documentele necesare pentru aderare.

Prin faptul că duce mai departe idealurile PNȚCD și că are în structurile sale mulți militanți țărăniști, PNȚMM are vechi legături cu mișcarea creștin-democrată europeană și mondială. 

PNȚ-ul lui Maniu și Mihalache era, în fapt, un partid de orientare creștin-democrată. Prin 1949, reprezentanții PNȚ-ului din exil declarau clar apartenența partidului interzis de comuniști în România și cu lideri săi închiși în lagăre de exterminare la această mișcare. În 1987, Corneliu Coposu a afirmat intenția de aderare, fapt ce s-a putut realiza oficial în februarie 1990, printr-unul din liderii PNȚCD, poetul Ioan Alexandru.

12 martie 2024

Biroul de presă al PNȚMM

Tags:

5 Comments

Pop Maxim

Susțin acest demers, urez succes în familia popularilor europeni

Ancuta Dobrota

O actiune buna a partidului acolo unde ii este locul .

Liviu Floarea

Succes!

Gabriel Barbulescu

Este foarte bine sa ne pozitionam/ afiliem ca partid, nu numai in tara, dar si in gruparea ce reorezinta cel mei bine doctrina si principiile PNTMM. Succes, celor care vor purta convirbirile cu PPE. Nutresc convingerea sa si avem europarlamentari pe masura.

Ioan Belei

Mult succes!

Lasă un comentariu