Dragi pensionari,

De mai mulți ani, parte din televiziunile din țară, ca să-și crească audiența și să-și justifice banii (publici) primiți de la partidele de guvernământ, speculează îngrijorarea pentru situația proastă în care trăiți și anunță aproape în fiecare seară că “urmează totul despre planul Guvernului pentru pensionarii români”. Sunteți ținuți aproape zi de zi cu sufletul la gură, pentru ca apoi să constatați, mereu dezamăgiți și deprimați, că de fapt Guvernul și politicienii nu au niciun plan pentru binele vostru (și, în definitiv, nici pentru binele țării), ci numai și numai pentru binele lor, al partidelor lor și al unor caste privilegiate.

Cam de două săptămâni, aceleași televiziuni lucrează la turație maximă, în slujba Guvernului, ca să vă convingă să credeți minciuna cea mai nerușinată pe care acest Guvern nerușinat v-a aruncat-o în față: mărirea pensiilor cu 40%.

Noi știm primii că meritați o asemenea mărire a pensiilor – a unor pensii mereu și mereu de batjocură în comparație cu cele lipsite de orice rușine ale “pensionarilor speciali” (ofițeri de Securitate, de Miliție, de Armată, magistrați, parlamentari etc.). Dar vă chemăm să nu vă lăsați înșelați, pentru că ceea ce meritați cu prisosință nu este posibil. Și cei care vă mint, cu gândul la alegerile de anul viitor, știu bine și ei că nu e posibil și că vă mint cu nerușinare.

Astăzi, pensiile voastre puteau fi mărite cu 40% dacă Guvernul actual ar fi făcut măcar reformele pe care România le-a convenit în 2021 cu Uniunea Europeană, prin PNRR. Dar ei și-au urmărit numai interesul lor și al clanurilor de “pensionari speciali”, al unei armate de sute de mii de angajați la stat, pe pile politice, și au adus astfel bugetul țării în dezastru.

Au refuzat cu îndârjire să mai taie din zecile de miliarde de euro cheltuite anual cu “pensiile speciale”, iar în aceste zile Uniunea Europeană le-a spuns: Ajunge!

În urmă cu trei spătămâni, prim-ministrul Marcel Ciolacu, un iresponsabil și incompetent incalificabil, a anunțat că “până la 1 noiembrie, Guvernul va depune la Bruxelles cererea a treia de plată”. Astăzi suntem în 14 noiembrie și, din surse absolut sigure, cererea nu a fost depusă.

Motivul? A sosit scadența, dar „pensiile speciale” au rămas neatinse, iar Comisia Europeană nu poate vira cele 3,1 miliarde de euro convenite în 2021. Situația bugetară se va înrăuități și mai mult, iar Guvernul se va preta la alte și alte manipulări, susținând că de fapt din cauza Uniunii Europene nu poate crește el pensiile voastre, de pensionari de rând, “ne-speciali”.

14 noiembrie 2023

Biroul de Conducere al PNȚ Maniu-Mihalache

Mircea Taloș președinte executiv al PNȚMM
Valerian Stan – secretar general al PNȚMM
Liviu Petrina – președintele Senatului PNȚMM

Tags:

4 Comments

Botezatu Vasile

Clasa politica nu poate face reforma,reformele pentru care s-au angajat la UE. Și UE nu le mai acorda transele de bani conform programului PNRR.

Valerian Stan

Exact!

Ionel Farcas

La un moment dat am impresia că parlamentarii noștri sunt tot timpul băuți,amețiți,nu judecă nici unul,se contrazic tot timpul,cine să ia o decizie în folosul țării???.Noi pensionarii suntem în așteptare.

Gabriel Barbulescu

Sa-mi fie iertat. Nu va faceti iluzii. Sunt doar amagiri si nimic mai mult.

Lasă un comentariu