În cursul zilei de miercuri, 8 noiembrie 2023, Judecătoria Sectorului 2 a absolvit Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache de două sancțiuni care i-au fost aplicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) în anul 2021: confiscarea sumei de 19.379 de lei, respectiv aplicarea unei amenzi în cuantum de 50.000 de lei.

Sancțiunile au fost aplicate pentru ceea ce Autoritatea Electorală Permanentă a considerat a constitui încălcări ale Legii nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale. PNȚ Maniu-Mihalache a contestat măsurile dispuse împotriva sa, în esență, pentru nelegalitatea actelor de sancționare și a celor de comunicare a acestora.

Instanța a procedat la o examinare a motivelor noastre de fapt și de drept, examinare pe care PNȚMM o apreciază pentru imparțialitae, și a constatat, în principal, prescrierea executării  sancţiunilor.

Din păcate, aceste sancțiuni, nelegale în sensul menționat, au prejudiciat în mod injust partidul nostru, în principal, prin blocarea conturilor timp de aproape doi ani.

10 noiembrie 2023

Biroul de presă al PNȚ Maniu – Mihalache

Lasă un comentariu