-
-
Program de lucru: Luni - Vineri: 09.00-18.00
Program de lucru: Luni - Vineri: 09.00-18.00
Curtea Constituţională a României (CCR) a admis miercuri sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile “de serviciu” ale procurorilor și judecătorilor. Astfel, legea cu care s-au lăudat PSD și PNL, deși aveau toate motivele să se rușineze cu ea, nu a trecut de Curtea Constituțională, urmând a se întoarce în Parlament, pentru modificări (a se citi: amputări).
Legea era oricum proastă, ea mai mult apăra pensiile speciale – pentru o lungă perioadă de timp – decât le desființa. Mai mult, întărea dreptul magistraților de a se pensiona la vârste scandalos de mici, în jur de 50 de ani. Dar CCR nu a acceptat-o nici așa! Magistrații și ceilalți “speciali” trebuie să aibă privilegii specifice mai degrabă unei dictaturi decât unei democrații – asta au transmis cei 8 judecători constituționali (al 9-lea a lipsit “motivat”), într-o insuportabilă bătaie de joc la adresa societății.
Președintele CCR, politrucul FSN-ist Marian Enache, un produs al “epocii Ion Iliescu” reactivat de tandemul PSD-PNL, a declarat sfidător: “Curtea a reţinut că recalcularea pensiilor de serviciu aflate în plată afectează securitatea juridică în componenta de neretroactivitate a legii. Securitatea juridică cere şi impune o protecţie a garanţiilor referitoare la conservarea dreptului care a fost dobândit prin emiterea deciziei de pensionare. Curtea a mai observat că partea necontributivă a pensiei de serviciu poate face parte unei impozitări distincte faţă de partea sa contributivă, condiţionat de aplicarea acesteia tuturor categoriilor de beneficiari ai pensiilor de serviciu, fără distincţie. Legea criticată introduce astfel o impozitare, însă nu stabileşte cu claritate baza de impunere, ceea ce este contrar exigenţelor de calitate a legii. Curtea a mai reţinut că impozitarea nu poate avea un caracter sancţionator, pentru că se ajunge practic la o regândire şi restructurare indirectă a însăşi bazei de calcul a pensiei de serviciu. Ca efect al deciziei, legea se va întoarce în Parlament pentru fi pusă în acord cu decizia Curţii”.
Cum reforma pensiilor speciale este jalon în PNRR, România se îndreaptă spre pierderea a 3,1 miliarde de euro de la UE. Așadar, nu doar că risipim miliarde de euro din banii proprii (mai exact, 12 miliarde de lei anual) pentru a satisface “foamea” și mai ales lăcomia “specialilor”, dar mai pierdem și uriașe fonduri europene.
O țară întreagă suferă cumplit pentru că PSD și PNL, în complicitate cu CCR și ÎCCJ, nu vor sau nu au curaj să aducă dreptatea și echitatea în privința sistemului de pensii din România. O minoritate de privilegiați aruncă țara noastră în haos moral, social, financiar, economic și politic. Câteva cifre sunt concludente.
La finalul lunii iulie, numărul pensiilor “de serviciu” era de 10.310. Dintre acestea, 5.309 erau ale procurorilor și judecătorilor, care încasează o pensie medie lunară de 21.583 de lei (peste 4.000 de euro!). De pensii “de serviciu” beneficiază și membrii Corpului diplomatic şi consular, funcționarii publici parlamentari, personalul aeronautic civil navigant, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor, personalul Curții de conturi.
În categoria pensiilor speciale, adică cele primite în baza unor legi speciale, neavând legătură cu contributivitatea, se încadrează și pensiile militare. Numeric, acestea sunt cele mai multe: în jur de 180.000. Aici intră pensiile celor care au lucrat la MAI (97.000 de beneficiari), MApN (78.000), SRI, SIE și STS (5.700), fiind plătite de casele de pensii ale acestor instituții, dar care sunt alimentate anual de la bugetul României, nu din surse proprii!
Prin PNRR, acordul încheiat în urmă cu doi ani cu Uniunea Europeană, statul român s-a angajat să reformeze – în sfârșit! – pensiile speciale, care de 15 ani vlăguiesc țara, iar ÎCCJ și CCR, cel mai sinistru tandem de după Partidul Comunist și Securitatea criminală, nu numai că sfidează o Europă stupefiată, dar mai și scuipă în obraz un întreg popor. Mai mult, judecătorii celor două Curți infame nici vorbă să roșescă când apără niște pensii fabuloase aflându-se într-un conflict de interese de care le-ar fi rușine și unor infractori.
Dar ce alt rău n-au făcut acești pretinși judecători? În octombrie 2022, ÎCCJ, prin Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a hotărât ceea ce și un copil vedea că-i ticălos, anume că deciziile halucinante ale CCR privind prescripţia se aplică retroactiv. Ulterior a fost nevoie de intervenția deplin temeinică în drept a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) – Decizia din 24 iulie 2023 – ca să zădărnicească nelegiuitul scop pe care-l urmăreau în complicitate o clasă politică incalificabilă și uneltele ei așijderea de la cele două Curți: să-i facă scăpați de ani grei de închisoare pe zeci de politicieni și sute de protejați de-ai lor vinovați de jafuri de ordinul miliardelor de euro.
Iar de dată mai recentă, aceiași judecători de la ÎCCJ au decis că teroarea sub care am trăit “mulțumită” Securității criminale a fost o închipuire, asemeni celei cu asasinarea lui Gheorghe Ursu de către securiștii torționari.
Fidel principiului său istoric că nu poate exista politică fără morală și nici democrație fără dreptate socială, PNȚ Maniu-Mihalache susține cu tărie că singurul sistem acceptabil pentru pensile publice este cel bazat 100% pe contributivitate, pe vârsta de pensionare de 65 de ani pentru toate categoriile de salariați, pe stagiul minim de cotizare de 30 de ani și pe interdicția cumulării pensiei la stat cu salariul la stat înaintea vârstei de 65 de ani.
PNȚMM constată că țara se află într-o prăpastie fără precedent după 1989: îndatorată insuportabil, cu grave deficite bugetare și comerciale, îndepărtată îngrozitor de ideea de justiție socială. Așa-zișii conducători care au adus-o aici, serviți de principale două Curți judecătorești în stat, au ajuns să-și sfideze propriii cetățeni și să se dedea la adevărate acte de frondă la adresa Uniunii Europene, principalul aliat al țării, într-un moment de grea amenințare la granițele noastre din partea Rusiei agresoare.
PNȚMM cere imperativ majorității parlamentare, membrilor Guvernului și președintelui Klaus Iohannis să iasă din palatele Puterii și să consulte poporul cu privire la situația în care au adus țara și la calea de urmat pentru ieșirea din aceasta. Cerem imperativ o reformă radicală și neîntârziată a sistemului constituțional și instituțional subsecvent. Din impasul grav al “statului eșuat” nu se poate ieși cu frazele prefăcut-lacrimogene ale așa zisului Președinte al țării.
Cerem organizarea unui referendum constituțional care să permită poporului să decidă, suveran și corect informat, inclusiv forma de guvernământ.
Adresăm cetățenilor țării chemarea de a nu mai accepta resemnarea în fața răului pe care l-au trăit în toți cei 34 de ani de după Revoluția furată. Vrem ca soarta lor să depindă de voința lor, și nu de a unor politicieni votați decenii la rând de o treime dintre alegători – constituind și aceștia, în mare măsură, o clientelă politică după chipul celor pe care-i votează.
02.08.2023
Biroul de Conducere al PNȚ Maniu-Mihalache
Mircea TALOȘ – președinte executiv al PNȚMM
Valerian STAN – secretar general al PNȚMM
Liviu PETRINA – președintele Senatului PNȚMM
Cristi
Felicitari,sunteti cu un pas mai aproape de scalpare.
O sa va legam si o sa va dragem dupa masini pana va dizolvati pe asfat.
O sa va rupem cu bataia cum ne-au rrupt pe noi minerii!
Nu ne dati de ales baieti,o sa va linsam cu copii cu neveste,cu amante,cu pizda mamii voastre de laturi ordinare!
Tic tac tic tac,no sa mai puteti iesi nicaieri in public plevelor!
Asa sa va ajute Dumnezeu