Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache solicită demiterea imediată din funcția de ministru a Gabrielei Firea, în urma dezvăluirilor cutremurătoare despre “azilele groazei” din Voluntari. Informațiile apărute în presă, bazate pe cerecetările procurorilor DIICOT într-un dosar soldat deocamdată cu arestări preventive, sunt extem de concludente, nelăsând loc la dubii: în ultimii ani, în orașul Voluntari, păstorit de Florentin Pandele, soțul ministrului Gabriela Firea, s-a dezvoltat o mafie de o cruzime rară, care a exploatat până la exterminare peste 100 de persoane aflate într-un grad avansat de vulnerabilitate, printre care 98 de bătrâni.

Legăturile soților Firea-Pandele cu persoanele care i-au jefuit și batjocorit pe cei internați în “azilele groazei” sunt evidente pentru orice om de bună-credință. Le enumerăm pe cele mai importante dintre ele, așa cum au fost prezentate de presa independentă, care a avut un rol decisiv în demantelarea acestei sângeroase rețele mafiote.

Rețeaua mafiotă de exploatare a persoanelor vulnerabile are legături multiple cu soții Florentin Pandele (primarul orașului Voluntari de 23 de ani) și Gabriela Firea (ministrul Familiei din 2021, după ce în perioada 2016-2020 a fost primarul Capitalei).

* „Azilele groazei” erau operate de Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz”, condusă de Ligia Gheorghe, consiliera Gabrielei Firea, pe care ministrul PSD o numește ”sora mea” și o poartă după ea peste tot, de la Antena 1 (unde i-a fost producătoare de emisiune) la Primăria Capitalei și apoi la Ministerul Familiei, în funcții de conducere.

* Asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” a fost înființată de Ștefan Godei, fost șofer la Primăria Capitalei în mandatul Gabrielei Firea (2016-2020), vicepreședinte al Organizației de Tineret a PSD Ilfov. Între timp, procurorii au descoperit că acest Godei trăia într-un lux scandalos, iar banii furați de la bătrâni îi cheltuia pe prostituate, droguri, lăutari și proprietăți imobiliare de nabab. Ștefan Godei și fratele său, Daniel Godei, se află acum în arest preventiv.

* Două dintre „azilele groazei” funcționau de câțiva ani în Voluntari, unde primar e Florentin Pandele, soțul Gabrielei Firea.

* „Azilele groazei” primeau lunar 30.000 de euro de la Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, finul Gabrielei Firea.

* „Lagărele groazei” ar fi trebuit controlate de instituția numită Serviciul de Asistență Socială Voluntari, unde șefă era Nela Vica Andrieș (fostă Vrânceanu), sora Gabrielei Firea (fostă Vrânceanu) și cumnata primarului Florentin Pandele.

Așadar, din schema centrată pe Gabriela Firea fac parte mai multe persoane apropiate acesteia: soțul, sora, consiliera (tot o „soră”), finul, șoferul.

În aceste condiții, este rușinoasă atitudinea Gabrielei Firea de a ține cu dinții de funcția de ministru al Familiei și de cea de prim-vicepreședinte al PSD.

De asemenea, e suspectă lipsa de voință a președintelui PSD, prim-ministrul Marcel Ciolacu, de o îndepărta pe Gabriela Firea din cele două funcții – una în stat, cealaltă în partid.

Cu cât va fi amânată mai mult o decizie fermă în cazul Gabrielei Firea, cu atât încrederea în stat și în politicieni va continua să scadă.

PNȚ Maniu-Mihalache, fidel principiului său istoric că nu poate exista politică fără morală și nici democrație fără dreptate socială, solicită domnului Marcel Ciolacu să ia urgent măsurile cele mai severe în acest caz care a produs multă suferință și a revoltat o țară întreagă. Dacă aceste măsuri nu vor veni, suntem îndreptățiți să credem că în interiorul PSD funcționează complicități care nu au nimic în comun cu viața de partid, ci doar cu structurile de tip mafiot.

Așteptăm ca instituțiile statului, în primul rând cele judiciar să trateze cu “toleranță zero” acest caz revoltător, să destructureze mafiile de tip Voluntari și să protejeze persoanele vulnerabile precum cele din “azilele groazei”, precum și pe orice cetățean român, în fața lăcomiei morbide a unor politicieni cu putere adminitrativă.

10.07.2023

Mircea TALOȘ – președinte executiv al PNȚ Maniu-Mihalache

Valerian STAN – secretar general al PNȚ Maniu-Mihalache

Liviu PETRINA – președintele Senatului PNȚ Maniu-Mihalache

Lasă un comentariu