Anul 2023 este cel de-al doilea în care ziua de 10 Mai, Ziua Regalității noastre, a fost sărbătorită în împrejurările dramatice ale războiului de la granițele țării.

ziua regalitatii

Contextul dureros al agresiunii militare împotriva țării vecine a făcut mai evident decât altădată în ultimele trei decenii faptul că instituția noastră regală constituie un reper național și un liant moral deopotrivă pentru cetățenii țării și pentru românii din stânga Prutului. Românii s-au simțit astfel mai solidari și mai încrezători că, susținuți cu devotament și competență de urmașii marilor noștri regi, vor trece cu bine și prin încercările istorice actuale.

Familia noastră regală a reușit să mobilizeze într-o solidaritate impresionantă efortul național cu cel al partenerilor euro-atlantici în beneficiul Republicii Moldova, țintă și ea a samavolniciei de la răsărit. Românii de peste Prut privesc astăzi către București cu o speranță pe care, după prăbușirea URSS, n-au trăit-o niciodată mai plenar și mai aproape de împlinirea idealului reîntregirii.

Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache nutrește în plus încrederea că elitele țării vor fructifica ocazia istorică a reîntregirii și a refacerii statalității țării, strivită de tancurile sovietice în decembrie 1947. Legitimitatea istorică a actualei generații a cincea a Dinanstiei noastre și angajamentul ei neclintit în serviciul țării vor reda României prestigiul de odinioară – prestigiu prefigurat mai nou, în fața unei lumi întregi, de participarea Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei, la ceremonialul încoronării vărului său Charles al III-lea, Regele Marii Britanii și Irlandei de Nord.

10 mai 2023

Conducerea PNȚ Maniu-Mihalache

Mircea Taloș – președinte executiv

Valerian Stan – secretar general

Liviu Petrina – președintele Senatului PNȚMM

Tags:

Lasă un comentariu