Partidul Național Țărănesc, partid istoric, în cei 175 de ani de existență, s-a situat întotdeauna de partea adevărului, dreptății, în sluba interesului național, plătind prețul cel mai scump pentru credința în Dumnezeu, pentru patriotismul său și pentru viitorul neamului românesc.

reformarea sistemului judiciar

Între numeroasele erori politice și abuzuri ale puterii exercitate în numele Revoluției furate, formalismul statului de drept consacrat constituțional a dăunat cel mai mult dezvoltării democratice a României post-revoluționare, țintuind-o timp de 33 de ani în coada țărilor europene.

Dacă nu are reglementată separația puterilor și garantate drepturile fundamentale cetățenești, o țară nu are, de fapt, Constituție. Deși Constituția noastră conține aceste prevederi, respectarea lor a fost mereu compromisă de ideologia comunistă remanentă în clasa politică românească.

Separația puterilor în stat a fost concepută pentru a asigura capacitatea de autoreglare a mecanismului statului și salvarea democrației, când este cazul. Astfel, dacă una dintre cele trei puteri deviază, celelalte două reacționează. Când toate puterile în stat se abat de la linia normală, degenerarea sistemului în dictatură este sigură.

La noi, după Revoluție, puterea judecătorească a rămas încremenită în năravurile vechi și așa a devenit principala responsabilă de situația actuală a țării. Investit de Constituție și de legi să garanteze drepturile fundamentale cetățenești și să asigure legalitatea, corpul magistraților a rămas, în general, tributar practicilor comuniste și a adus cele mai grave prejudicii evoluției societății românești. Șantajând clasa politică instalată la guvernare, cu originile în scenariul de la Revoluție, puterea judecătorească,  pentru privilegiile obținute de la politicienii de stânga compromiși, a blocat aflarea adevărului și judecarea vinovaților de crimele comuniste săvârșite la Revoluție și la mineriade, a tergiversat și boicotat restituirea bunurilor confiscate de regimul comunist, antrenând păgubiții în peste două milioane de procese judiciare în materia retrocedării terenurilor agricole și a caselor naționalizate, a acoperit marile dosare de corupție, a participat – în complicitate cu puterea politică – la jaful național, aducând mari pagube avutului public.

Acestea sunt „meritele” pentru care magistrații, în general, cu rare excepții, au primit de la actuala clasă politică privilegii sfidătoare pentru orice român de bun-simț trăitor din muncă cinstită.

În prezent, când România se află în situația de a pierde cea mai mare șansă de relansare economică prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), finanțat de Uniunea Europeană, o mare parte din magistrați amenință cu pensionarea în masă și blocarea sistemului judiciar.

Această acțiune, în conjuctura internațională actuală, ar pune Țara în mare pericol. Iată motivul pentru care Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache – urmaș al PNȚCD, asumându-și rolul de a duce mai departe idealurile național-țărăniste –, cere majorității parlamentare și Guvernului să treacă urgent, în al 12-lea ceas, la reformarea sistemului judiciar și să restabilească echilibrul puterilor în stat.

Pe aceste considerente, se impun în cel mai scurt timp:

1) o ordonanță de urgență care să aducă vechimea pentru pensionare a magistraților la cea normală, egală cu a celorlalți cetățeni;

2) o impozitare a pensiilor magistraților care să-i aducă la venituri de bun-simț, corespunzătoare muncii prestate.

Atitudinea magistraților de a manifesta public șantajul asupra clasei politice, în numele independenței justiției, poate arunca România cu zeci de ani în urmă.

Când dictatura putinistă criminală amenință această parte a Europei, orice ezitare în apărarea democrației ne poate fi fatală.

12 martie 2022

Conducerea PNȚ Maniu-Mihalache

Tags:

Lasă un comentariu