Asociația de Dezvoltare pentru România, în parteneriat cu Fundația Iuliu Maniu-Ion Mihalache anunță desfășurarea, în perioada 4 – 25 ianuarie 2023, a concursului național „Dacă aș putea să ajung la Sighet…”.

Sunt invitați să participe la concurs elevii din gimnaziile și liceele de pe tot teritoriul național istoric (România, Republica Moldova, nordul Bucovinei, sudul Basarabiei).

Fiecare participant trebuie să scrie un eseu de maximum două file (circa 4.000 de semne), despre ilustrul politician-patriot Iuliu Maniu și despre martirajul din închisoarea de exterminare organizată de regimul comunist-stalinist la Sighetu Marmației (județul Maramureș). Aveți libertate totală să vă organizați ideile în jurul acestei teme cu valențe istorice, imaginându-vă ce ați vrea să comunicați publicului care vizitează Memorialul de la Sighet.

Lucrările (eseurile) trebuie trimise prin e-mail, la adresa:concursmaniu@gmail.com, până la data de 25 ianuarie, ora 24.00.

În mesajul trimis prin e-mail, fiecare lucrare (eseu) va fi însoțită de:
– numele complet al autorului textului;
– adresa autorului;
– un număr de telefon la care autorul poate fi contactat.

Fiecare participant la concurs va primi prin e-mail o diplomă de participare, iar cele mai bune eseuri vor fi publicate într-un volum care le va fi expediat gratuit prin poștă.

Cele mai bune trei eseuri vor fi premiate, astfel:
• Locul I – 1.000 de ron
• Locul II – 700 de ron
• Locul III – 500 de ron

De asemenea, primilor trei clasați, dacă vor dori, li se vor acoperi cheltuielile de participare (transport, cazare, masă) la Memorialul de la Sighet, pe 4-5 februarie 2023.
Jurizarea va avea loc în perioada 26-29 ianuarie, câștigătorii urmând să fie anunțați luni, 30 ianuarie.

Președintele Comitetului de Organizare,
Ambasador Iulia Gorea Costin – președinte de onoare al Asociației de Dezvoltare pentru România
Vice-președintele Comitetului de Organizare, Prof. Anca Zlătescu, Președinte al Fundației Iuliu Maniu-Ion Mihalache

Mulțumim: TVR Moldova, Romaniabreakingnews.ro

Tags:

Lasă un comentariu