Românii, Înstrăinați de Țară fără voia lor, au trăit profund și mult prea durut dorul de Țară. Acest dor s-a transformat deseori în deznădejde/ disperare…

    Visul de a ajunge la Albă Iulia-capitala Marii Uniri, i-a însoțit pe unii de-a lungul întregii vieți.

    De înfăptuirea Unității Naționale și ReÎntregirea teritorială prin cultivarea unirii în cuget și simțiri au fost preocupați marii oameni politici ai vremurilor și  adevărații cărturari ai neamului românesc.

“Unirea Românimii e visul meu de fier”- afirma Mihai Eminescu, Poetul Național al tuturor românilor.

   M-am născut în ajunul Marii Sărbători a Unirii și cu gândul la Albă Iulia, părinții mei, născuți în vremea României Mari, m-au numit Iulia.

    Voi reveni în acest an la Sfânta Cetate în formă de stea cu 7 colțuri, gândindu-mă la ei, părinții mei, dar și la prietenul meu de viață și ideal, profesor universitar, primarul de Chișinău, deputat în primul Parlament, semnatar al Declarației de Independență față de Imperiul sovietic, care n-au ajuns să vadă ReÎntregirea.

    Basarabia, prima provincie românească, care prin Hotărârea Istorică a Sfatului Țării din 27 Martie 1918 a început procesul de unificare a Țării, va beneficia în acest an de o prezență consistentă la Albă Iulia: surorile Osoianu, Irina Rimiș,  de la Chișinău, manifestarea “Basarabia acasă” ce se va desfășura în Muzeul Unirii Albă Iulia, la 30 Noiembrie, în ajunul sărbătorii.

Dragi colegi, noi, membrii

PNȚ Maniu Mihalache, avem ocazia să fim prezenți activ/ consistent la Albă Iulia.

Vă așteptăm cu drag, stimați prieteni !

Visul de secole al părinților noștri de sânge și cei spirituali se va înfăptui! ReÎntregirea este aproape!

Binecuvântarea lui Dumnezeu fie cu noi toți!

Iuliana Gorea Costin

Tags:

One Comment

Rusu Gheorghe

Romania intregita, de la Nistru pana la Tisa! Asat-i pofta ce poftesc!

Lasă un comentariu