1. PREMIZE

În împrejurările în care PNȚCD a fost acaparat, începând din 2007, de cuplul Miluț-Pavelescu, iar Congresele în care a fost ales Președinte PNȚCD Domnul Radu Sârbu au fost blocate în procese,

Senatul PNȚCD, condus de Domnii Foști Deținuți Politici Nicolae Dascălu și Ion Varlam, sprijiniți de Domnul Liviu Petrina, a decis preluarea responsabilităților doctrinare și politice ale Marelui Partid Istoric.

La 1 Februarie 2010 s-a constituit Comitetul de Conducere Interimară PNȚCD, care a funcționat până în anul 2018, fiind condus de Domnul Ion Varlam, Ex-Consilier al Regelui Mihai I și al Președintelui Corneliu Coposu, Secretar General al UMRL condus de Ion Rațiu. Purtător de Cuvânt: Domnul Liviu Petrina, fost Secretar General PNȚCD, Ex-Membru al Parlamentului.

2. FONDAREA PARTIDULUI CORECTEI GUVERNĂRI

În dorința de a re-aduna forțele risipite ale PNȚCD și văzând disensiunile existente, Luni, 5 Noiembrie 2018, un grup de peste 40 de vechi militanți PNȚCD au întemeiat Partidul Corectei Guvernări (PCG).

Deviza PCG este „Adevăr și Cinste”.

Programul Politic al PCG stă sub comandamentul lui Thomas Morus, Patronul politicienilor și al oamenilor-de-stat:

Omul nu poate fi despărţit de Dumnezeu, nici Politica de Morală”.

Acest Partid a fost înregistrat la Tribunalul București la 1 Februarie 2019, sub numărul 187, după o confruntare cu Justiția, care a încercat o vreme să limiteze drepturile politice ale Fondatorilor.

Responsabilitățile Principale au fost asumate de Domnii Ion Varlam, Președinte, și Liviu Petrina, Președinte Executiv.

Conducerea PCG de la fondare până la Congres a fost asigurată, conform Art.60 din Statut, de Comitetul de Inițiativă Națională.

Prin Actul Constitutiv, Art.14, Domnul Liviu Petrina a fost împuternicit Reprezentantul PCG pe lângă Autorități.

Documentele fundamentale ale Partidului –Actul Constitutiv, Statutul și Programul Politic reprezintă o realizare deosebită, Programul Politic fiind considerat cel mai bun între programele Partidelor din România.

Semnalăm principalele prevederi din Programul Politic:

−Apărarea principiilor creștine, cărora omul le datorează viața prezentă și eternă, sănătatea, libertatea și demnitatea persoanei.

−Încurajarea credinței creștine, a atașamentului față de Biserică, Familie și Patrie.

−Implicarea Bisericii și a creștinilor în renașterea clasei politice.

−Re-Unirea Teritoriilor Românești din Răsărit prin eliminarea urmărilor Pactului Ribbentrop-Molotov.

−Urgența lichidării în România a rămășițelor instituționale și de mentalitate specifice totalitarismului marxist, refacerea caracterului și a demnității naționale a Românilor.

−Oprirea exodului tineretului și îmbunătățirea situației demografice.

−Reintroducerea serviciului militar obligatoriu.

−Programe în școli de educație sportivă, care să pregătească tineretul pentru apărarea Țării.

−Cursuri obligatorii pentru adulți pentru a face față războiului psihologic și hibrid.

−Asigurarea nevoilor militare și civile pe o perioadă de doi ani, spre a preveni dezorganizarea și neajunsurile proclamării stării de război. 

−Construirea unei Coaliții a Forțelor Politice Creștine și Naționale responsabile.

−Unirea și Mobilizarea Europei −NATO și UE− în fața agresivității Rusiei.

3. Organizarea PCG

Întemeiat în 2018, PCG a continuat, practic, activitatea PNȚCD și

cea a Comitetului de Conducere Interimară PNȚCD, care durase aproape un deceniu.

PCG și-a constituit un Prezidiu de Onoare reprezentativ: Dr. Ioan Boilă,                               

Nicolae Dabija, Ion Papuc, Iftene Pop – personalități emblematice ale PNȚCD.

         A fost amenajat un Sediu generos în Piața Victoriei din București.

S-a procedat la crearea de organizații și nuclee, reușindu-se în București, Ilfov și în județele Maramureș, Bihor, Cluj, Bistrița-Năsăud, Prahova, Sălaj, Constanța, Neamț, Timiș, precum și la Chișinău.

În cursul anului 2019 și până la începerea epidemiei în anul 2020, s-au ținut adunări și dezbateri politice săptămânal, la Sediul Național al PCG.

A fost organizat Situl PCG, în care s-au publicat mereu pozițiile PCG în problemele politice curente.

4. Activitatea. Demersurile PCG

O bună parte a activității Conducerii PCG a fost dedicată promovării Programului Politic prin luări de poziție și demersuri constante.

   PCG a făcut mai multe demersuri de mare importanță pe lângă Autoritățile Țării, presa românească și pe lângă Ambasadele din București. Cele mai multe au fost difuzate prin Revista Literatura și Arta de la Chișinău sau prin Posturile de Televiziune Nașul, Inedit TV, TVR, Realitatea TV, Capital TV, Prima TV, Profi TV, TV Chișinău.

A. Obiectivul Renașterii Spiritual – Morale

P.C.G., conștient că, după intrarea României în NATO și UE, obiectivele naționale prioritare sunt renașterea spiritual-morală și reîntregirea națională, am acordat acestor Obiective principala noastră atenție.

Conștienți că lipsa credinței în Isus Cristos este cauza principală a decadenței moral-politice actuale, am cerut ministerului Educației să promoveze cu responsabilitate Religia și Istoria în programele școlare.

Oripilați de numărul mare de înalți demnitari prinși cu doctorate plagiate, am cerut instituțiilor universitare penalizarea și a profesorilor care au patronat fraudele.

−Am sugerat Patriarhiei Ortodoxe și Ierarhiilor Catolice să marcheze, în 2015, împlinirea a 50 de ani de la Ridicarea anatemelor dintre Roma și Constantinopol (7 Decembrie 1965).

−Am propus Bisericii Ortodoxe Române să organizeze misiuni duhovnicești în Basarabia și Bucovina, așa cum s-a realizat în 1941, când toți iararhi din Ardeal, însoțiți de 60 de preoți, au slujit în circa 600 de biserici din teritoriile eliberate de sub ruși.

−Am stăruit, prin Scrisori și la emisiunile de televiziune, ca Patriarhul Daniel să viziteze Mitropolia Basarabiei, ce ține de București, în condițiile în care Chișinăul a fost, în ultimii ani, de două ori vizitat de Patriarhul de la … Moscova.

−Am promovat valorile creștine în emisiunile de televiziune și în articole publicate în Literatura și Arta.

−Am intervenit pe lângă Guvernul Român să se alăture SUA conduse de Președintele Trump, care promova valorile creștine la ONU și în alte împrejurări, inclusiv printr-o Declarație – Consensul de la Geneva din 21 Octombrie 2020, semnată de 32 de state.

−Am intervenit la Patriarhia Ortodoxă rugând să se permită din nou, ca înainte de 1948, preoților ortodocși să oficieze în comun cu cei greco-catolici la comemorări sau aniversări legate de momente importante din istoria ardelenilor.

B. Obiectivul Reîntregirii Naționale

Am cerut Instituțiilor Statului – Președinție, Parlament, Guvern, MAE, Televiziunii Naționale să acorde atenție mai mare Basarabiei, administrată azi ca „R. Moldova”.

Ne-am implicat în alegerile parlamentare de la Chișinău, sprijinind direcția Pro-București și Pro-Europa. O Delegație a PCG a vizitat Basarabia în 2021, inclusiv instituții de pe Malul Stâng al Nistrului.

Am cerut Conducătorilor Cultelor din România să dispună ca preoții să prezinte enoriașilor, în completarea unei predici, o informare despre Basarabia, despre faptul că acolo peste 76% sunt Români, iar dreptul internațional permite pe deplin reîntregirea națională prin revenirea acasă a acestei Provincii Românești.

 La 80 de ani de la Răpirea Basarabiei (1940-2020) PCG a trimis ambasadelor din Statele UE și NATO, altor state importante o Declarație prin care s-a învederat temeiul deplin al readucerii Teritoriilor Românești din Răsărit între Fruntariile Statului Român.

Am indicat modalități pentru a obține ratificarea Tratatului privind apartenența Basarabiei la România de către Japonia.

−Am cerut re-construirea Caselor Basarabe de la Muzeul Satului, aruncate, în 1948, la-groapa-de-gunoi de către buldozerele sovietice.

−Am cerut ca Poșta Română să reia abonamentele la presa de la Chișinău, „întrerupte” straniu în 1999.

−Am cerut ca Poșta Română să reducă tarifele poștale pentru Basarabia la nivelul celor interne (în prezent, sunt duble față de cele spre Ungaria, Croația sau Austria!

−Am cerut TVR și Radioului de Stat, celorlalte Televiziuni să militeze pentru reîntregirea națională, să reflecte zilnic viața și evenimentele din comunitatea noastră de pe stânga Prutului.

−Am intervenit la B.O.R., la autoritățile de la București, inclusiv la europarlamentarii români, pentru a fi sprijinite școlile românești care rezistă cu grafie latină în Transnistria.

−Am cerut Ministerului Educației să se amenajeze în toate liceele câte un colț documentar dedicat Basarabiei și Nordului Bucovinei.

−Am intervenit în cazul unor Români din Nordul Bucovinei ale căror dosare de re-confirmare a Cetățeniei Române s-au rătăcit ani de zile –și după ce au fost aprobate/− prin „birocrația-coadă KGB” de la Buucurești.

−Am intervenit la Ministerul de Interne să rezolve problema actelor de stare civilă; unor Români născuți înainte de ocupația din 1940 li s-a trecut în Cartea de Identitate ca loc al nașterii „URSS” sau, alții „R. Moldova”, când ei s-au născut în România

−Am asigurat sponsorizarea Revistei Literatura și Arta printr-o Fundație din București (3.000 Euro/lunar), precum și difuzarea în Țară a acestei Reviste importante, conduse de fie-iertatul Membru de Onoare al PCG, Nicolae Dabija, decedat în 2021 (doliu național la Chișinău, ignorare la București…).

C. Alte Demersuri

−Ne-au preocupat probleme grave, încă nerezolvate:

1. Restaurarea Monarhiei;

2. Recuperării proprietăților pierdute în regimul comunist;

3. Situația persoanelor și familiilor care au avut de suferit în timpul Comunismului;

4. Omnipotența Serviciilor Secrete, inclusiv în interiorul Justiției.

−Am colaborat cu PNȚMM în alegerile locale și parlamentare din anul 2020, fruntașii noștri fiind primiți și candidând pe listele PNȚMM.

−Am marcat bine Centenarul Reunirii de la 1918, precum și Centenarul Eliberării Budapestei și Ungariei de sub ocupația comunistă în 1919.

−Am protestat pe lângă Autoritățile Spaniole/ Ambasadă față de scoaterea din mormânt a Generalului Franco, cel care a salvat Spania/ Europa de cucerirea comunistă în Anii ’30/XX și a construit reconcilierea națională a Spaniolilor.

−PCG a cerut Parlamentului European să desemneze o Comisie de Anchetă care să investigheze circumstanțele în care sunt tergiversate scandalos de peste 30 de ani! două Dosare ce implică crime împotriva umanității – Dosarul Revoluției și Dosarul Mineriadei.

−Conducerea PCG a realizat vizite la Ambasadele din București unde a explicat partenerilor noștri occidentali (cu mult timp înainte de apariția Partidului AUR) importanța existenței și creșterii în România a unui Partid Creștin și Național responsabil, Pro-European. Am explicat că vocația certă- pro-occidentală a Poporului Român nu implică acceptarea unor poziții anti-creștine și anti-umane susținute de unele cercuri din Occident. Am atras atenția că Rusia speculează situația, încercând să se erijeze în apărător al creștinismului, dar urmând aceleași obiective nelegitime, imperialiste. Am subliniat aprecierea pentru mișcarea pro-creștină din SUA și din alte Țări.

−Am cultivat relații apropiate cu cultele religioase, cu Alianța Civică, Domnul Președinte Constantin Marțian participând la unele din reuniunile noastre.

−Avem relații cu Sindicatele Creștin-Democrate, cu cel condus de Domnul Bogdan Hossu, cu Asociația Victimelor-Mineriadelor condusă de Domnul Viorel Ene.

−Am deschis relații și cu cercurile oamenilor-de-afaceri.

−Am pregătit un Bust Iuliu Maniu (opera colegului nostru, sculptorul Aurel Contraș) pentru a fi instalat într-una din piețele Vienei, pe care a salvat-o de comunism în Noiembrie 1918. În 8 Ianuarie 2023 se împlinesc 150 de ani de la nașterea (și 70 de la moartea) marelui om politic; sperăm să inaugurăm atunci Bustul.

Concluzii și PERSPECTIVE

După trei ani de existență ca Partid, mișcarea creștin-democrată pe care o promovăm a înregistrat unele succese, așa cum se vede din cele de mai sus.

În același timp, constatăm că întâmpinăm, în continuare, o rezervă din partea publicului, întâlnim o disponibilitate redusă de a ni se alătura.

Nu am reușit încă să convingem creștinii-practicanți să se implice în politică, cu toate că prin implicarea acestora s-ar schimba în bine clasa politică.

Este evident necesară coagularea mișcărilor și partidelor creștin-democrate PCG are deja o bună colaborare cu PNȚ-MM în alegerile locale și parlamentare și dorim să realizăm o fuziune cu acest Partid în Septembrie 2022.

Avem contacte cu PNȚCD condus de Domnul Marcel Miron, care l-a eliminat pe A. Pavelescu printr-un Congres legal, dar se află încă în proces pentru înregistrarea la Tribunal.

Relația cu Alianța Național Țărănistă este în preocuparea noastră.

De asemenea, cultivăm relații cu: Partidul Identității Naționale, Alianța Creștin-Democrată, Uniunea Creștin Democrată din Cluj-Napoca, Partidul TODE, Partidul Noi GetoDacii!

În ultimele luni am reluat și dezvoltat legăturile cu o grupare de militanți care promovează renașterea națională, având în frunte pe Doamna Iulia Gorea-Costin, pe care seniorii Partidului nostru au susținut-o și la alegerile pentru Primăria Capitalei în 2016. Alături de Dânsa sunt Domnii Ioan Hossu și Iustin Baltă. Dânșii, împreună cu un grup puternic de comilitoni ni se alătură și sperăm să relansăm Partidul.

Vă mulțumim frumos tuturor celor care ați participat la întemeierea și activitatea acestui Partid și sunteți, în continuare, alături de noi în această luptă pentru Adevăr, Dreptate și Prosperitate, în serviciul Neamului Românesc.

Suntem încrezători că Noua Conducere a PCG, pe care o va alege astăzi Congresul Extraordinar, va duce mai departe idealurile noastre, va ridica Partidul la înălțimea dorită de toți, îl va impune în Primăriile Țării și în Parlamenentele României și ale Uniunii Europene.

Dumnezeu Să BineCuvânteze România!   

Tags:

Lasă un comentariu