În Martie 2002, Conducerea Forumului Civic Creștin de la București –Preotul și Senatorul Matei Boilă, Președinte de Onoare (nepot al lui Iuliu Maniu), Prof. Ioan Panican, Președinte, și Prof. Liviu Petrina, Vice Președinte– a adresat o Scrisoare Domnului Vladimir Voronin, aflat în funcția de Președinte la Chișinău.

            Liderii Forumului Civic Creștin i-au cerut lui Voronin „să vadă ceea ce vede orice om cinstit:Comunismul s-a dovedit a fi o ideologie dăunătoare și dureroasă, cu consecințe deosebit de grave pentru întreaga planetă. Omenirea a pătimit enorm din cauza Comunismului și a Nazismului, ambele fiind regimuri  –vă rugăm insistent să înțelegeți !– contrare firii omenești.

            Istoria spune Adevărul:

            Poporul român a fost rupt în două la 28 Iunie 1940 de agresiunea sovietică, prin Pactul criminal bolșevico-nazist-Molotov-Ribbentrop.

            De ce vă puneți de-a curmezișul Istoriei?

            Știți că, în 1991, Proclamarea Independenței față de URSS s-a făcut în limba română, ca un prim pas spre eliminarea pe cale pașnică și înțeleaptă a urmărilor atât de dureroase ale Pactului Molotov-Ribbentrop.

            Știți că în 1918 s-a început tot cu independența față de Imperiul Țarist, apoi deputații au decis democratic Unirea cu România.

            Știți că dreptul suprem al omului este Dreptul la Viață, iar acesta include Dreptul la Credință, la Limbă și la Patrie.

            Cum o cincime din populația Basarabiei este formată din Ucrainieni, Ruși, Găgăuzi, Bulgari, Evrei etc., este normal ca Românii, majoritari, 78% din populație, să-și întemeieze legăturile cu Naționalitățile pe bază de respect și bună-conviețuire.

            Aveți exemplul bun cum au procedat strămoșii noștri la Re-Unirea din 1918, când au asigurat respectul față de Ființarea și Drepturile Naționalităților care locuiesc pe teritoriile românești. Așa trebuie să precedați și Dumneavoastră…, nu să contrapuneți neamurile unul împotriva altuia și să le țineți pe toate în mizerie.”  Cu tristețe constatăm astăzi că Domnul Voronin s-a asociat cu alt personaj renegat, cu Igor Dodon, și promovează deschis, fără rușine, Comunismul.

            Mereu găsesc ocupanții cozi de topor și renegați.

            Deși Basarabia și-a proclamat, acum aproape douăzeci de ani, Independența față de Imperiul ruso-comunist, acest Imperiu continuă să acționeze împotriva idealurilor Declarației de Independență, blochează sistematic procesul firesc lansat de Declarație: eliminarea și pentru România        –precum s-a procedat în cazul Țărilor Baltice, spre exemplu– a urmărilor Pactului Ribbentrop-Molotov. Pactul acesta nazisto-comunist a fost condamnat inclusiv de URSS, încă la 24 Decembrie 1989.

            În 2011, ziua de 23 August a fost proclamată, de Parlamentul European, ca Ziua Europeană a Comemorării Victimelor Regimurilor Totalitare. A fost aleasă această dată pentru a aminti de semnarea, la 23 August 1939, a Pactului Ribbentrop-Molotov, de deportarea, torturarea și asasinarea a zeci de milioane de oameni aflați sub regimuri totalitare. Primul Ministru Maia Sandu, în 2019, a proclamat 23 August Zi-De-Doliu-Național.

            La 19 Septembrie 2019 – Parlamentul European a adoptat o Rezoluţie foarte  oportună privind Importanța Păstrării Memoriei pentru Viitorul Europei, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la semnarea Pactul Ribbentrop-Molotov.

            Semnarea Pactului Ribbentrop-Molotov dintre comunism și nazism, −se spune în importanta Rezoluție− a dus la „izbucnirea Războiului al Doilea Mondial;… invadarea Poloniei…; atacarea Finlandei; ocuparea și anexarea, în Iunie 1940, a unor părți din teritoriul României, teritorii ce nu au fost încă returnate; la anexarea republicilor independente Lituaniei, Letonia și Estonia.”

            Rezoluția condamnă deopotrivă crimele regimului nazist şi ale regimului comunist. Rezoluţia încurajează România să evalueze pe deplin consecinţele Pactului Ribbentrop-Molotov şi să acţioneze pentru înlăturarea urmărilor acestui Pact pentru România.

            În 7 Mai 2020 s-a publicat Declarația SUA și a altor nouă State din Europa de Est (Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Polonia, România, Slovenia, Ungaria) cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la terminarea Războiului Al Doilea Mondial. Pentru prima dată, se afirmă clar că, deși Luna Mai 1945 a adus încheierea Celui De Al Doilea Război Mondial în Europa, ea nu a adus libertate întregii Europe. Rusia a ocupat ilegal mai multe Țări din Centrul și Estul Europei, unde a impus controlul ideologic și a instaurat comunismul.

            Se sublinează că părțile Centrală și de Est ale Continentului au rămas sub controlul regimurilor comuniste timp de aproape 50 de ani. Statele Baltice au fost ocupate ilegal și anexate, iar strânsoarea de fier a fost impusă de Uninea Sovietică asupra celorlalte națiuni captive prin folosirea unei forțe militare covârșitoare, a represiunii și a controlului ideologic. Declarația „respinge ferm conceptul sferelor de influență”.

            Este limpede: singura soluție morală și legală pentru Teritoriile Românești Răsăritene este Re-Unirea lor cu Patria-Mamă: România.

            Obiectivul prioritar al Neamului Românesc este astăzi –după ce am intrat în NATO și în Uniunea Europeană–  aducerea între Fruntariile Statului Român a Teritoriilor Românești din Răsărit.

            În aceste împrejurări, apare și mai clar cât este de aberantă poziția și încăpățânarea prostească , trădătoare a  renegaţilor din Blocul Socialiștilor și Comuniștilor de a se erija în „apărători ai statalității” R. Moldova.

            După suferințele atroce îndurate de români sub ocupație bolșevică rusească este aberant și strigător-la-Cer să mai vină comuniștii și socialiștii și să facă Blocuri electorale cu motivație perversă: „Există amenințări reale că la putere vor veni forțele unioniste de dreapta, ceea ce pune în pericol independența, suveranitatea și statalitatea țării [=a județelor cotropite de ruși]”!!! Trebuie să înțelegem o dată și pentru totdeauna: Evoluția „statului moldovenesc” spre integrarea în Uniunea Europeană și spre Re-Unirea cu Patria-Mamă-România este cea firească. Prin aceasta se face dreptate ramurii basarabe a Românității, se vindecă o rană ce afectează negativ nu numai România, ci și Rusia și Ucraina.

            Orice ființă omenească responsabilă și demnă –indiferent de ce naționalitate– aflată astăzi în județele Românești administrate sub numele de  „R. Moldova” trebuie să se trezească la realitate, să țină seama de adevărul demografic și istoric, să se desprindă de ororile comuniste.

            Dispariția „statului moldovean” înseamnă eliberarea de sub ideologia și teroarea comunistă diabolică. Marx a fost „preot” satanist, iar otrăvurile ce le-a semănat el infestează până astăzi lumea lumea întreagă.

            Dezvoltarea Declarației de Independență în Declarație de Re-Unire este calea bună spre normalitate, spre prosperitate și pace.

            (Doresc să mărturisesc și aici, precum am făcut mereu, din Decembrie 1989, pe când eram, sub Președinția lui Corneliu Coposu, Secretar General al PNȚCD, că am regretat și regret că m-am înscris în partidul comunist fie și în împrejurările în care, prin Anii ’60/ Sec. XX, Liderii Comuniști de la București  –proclamându-se independenți de Moscova– ne dădeau speranțe că vor fi schimbări fundamentale dacă se va „construi socialismul” în limba română în loc de limba rusă…)

Liviu PETRINA

Tags:

Lasă un comentariu