La 15 Martie 2021, Biserica Catolică, prin Congregația pentru Doctrina Credinței, a dat un răspuns oficial la preocupările unora de a lua în considerare binecuvântarea unor asemenea „uniuni”, și anume:

        „Biserica nu are puterea de a binecuvânta uniunile persoanelor de același sex. Nu este licit să dai binecuvântare unei relații, unui parteneriat, chiar stabil, care implică activități sexuale în afara căsătoriei… Prezența în asemenea relații a unor elemente pozitive, care în ele însele sunt de valorizat și de apreciat, nu pot justifica aceste relații și nu le pot face obiectul legitim al unei binecuvântări eclesiastice, întrucât elementele pozitive există în contextul unei uniuni neordonate în planul Creatorului.”

        Biserica poate binecuvânta pe un homosexual, dar niciodata nu va considera binecuvenite uniunile homosexuale, niciodată nu va binecuvânta „căsătoriile” homosexuale. Păcătosul poate fi binecuvântat, dar păcatul nu poate fi încurajat.

        Prin această Declarație Oficială, au fost limpezite aspectele dintr-un Interviu în care Papa Francisc a vorbit despre uniunile civile.

Liviu PETRINA

București, 22 Martie 2021

Tags:

Lasă un comentariu