Patriarhul Chiril: S-a adresat Președintelui ales cu „Stimată Maia Grigorievna”. Numele Președintelui este Maia SANDU; Grigore este numele tatălui său… Este straniu ca unii traducători în română, inclusiv Agenția oficială Agerpres, au înlocuit ,,Stimată”, (Uvajaemaia) cu ,,Dragă”; de ce ?

Patriarhul intitulat ,,al Moscovei și al toată Rusia” (deci: nu și al Basarabiei, căci, deși menține acolo, sub ocupație spirituală, o Mitropolie ilegitimă, Basarabia s-a declarat independentă de Rusia în 1991) i-a urat noului Președinte ,,succes în promovarea patriotismului moldovenilor”. Patria moldovenilor este România!

          Președintele Vladimir Putin: Sper că activitatea Dumneavoastră ca şef a statului va contribui la dezvoltarea constructivă a relaţiilor dintre ţările noastre. Aceasta, cu siguranţă, ar răspunde intereselor fundamentale ale popoarelor Rusiei şi Republicii Moldova”

Purtătorul de cuvânt al liderului rus, Dimitri Peskov, a declarat: ,,Moscova respectă alegerea poporului moldovan”.

Despre felicitarea lui Putin: „o felicitare parcă printre dinți” – considera Nina Josu (în Revista Literatura și Arta, 26 Noiembrie 2020, p. 7). Și adaugă: ,,Aproape imediat, Constantin Cosaciov, președintele Comitetului pentru Afaceri Externe al Consiliului Federației (Parlament) a sărit cu amenințări: <Și o alianță strânsă cu UE, cu atât mai mult românizarea țării, va duce Moldova în impasul sancțiunilor din partea Rusiei>. ,,Iată, ,,românizarea”, o realitate existentă de mii de ani, începe să fie percepută public și de oamenii Ocupantului.

Opozantul Alexei Navalnai: felicitări neutrale, sperăm să înțeleagă mai bine firescul eliberării Basarabiei de sub ocupația rusească.

Ziaristul rus Alexandru Nevzorov: O dată cu înfrângerea lui Dodon, Rusia a pierdut Moldova pentru totdeauna. Nuanțăm: moral și legal, Rusia nu a deținut niciodată acele teritorii milenar românești.

Platforma Sputnic: rămâne într-un trecut imperialist păgubos pentru poporul rus…

Sondajul unui post de radio din Moscova: Aproape 70% dintre ruși ar prefera să aibă ca președinte al Rusiei un om ca Maia Sandu.

Biroul de Presa PCG

Tags:

2 Comments

Enescu Dan

Nu am vazut un comunicat al partidului sau felicitari transmise noului presedinte a Republicii Moldova.
Daca nu sunt astfel de “comunicate” partidul ramane anonim.

Liviu PETRINA

Am felicitat-o pe Doamna Maia Sandu
1. In 4 Noiembrie 2020 -Felicitari pentru Doamna Maia Sandu;
2. In 17 Noiembrie 2020 : Un Triumf al Romanitatii;
3 In 11 Ianuarie 2021 : Asa sa ne Ajute Dumnezeu !

Sanatate !
Liviu Petrina

Lasă un comentariu