Procurorul General (și Ministru al Justiției în SUA), Domnul William Barr, a declarat, la 23 Septembrie 2020, că „seculariștii militanți au cooptat [expresia] <separarea Bisericii de Stat> pentru a ataca libertatea religioasă”.

„Nici un concept nu este mai rău-înțeles decât noțiunea separării Bisericii de Stat”. Seculariștii militanți au acaparat de mult acest slogan „când ei scot Religia din piața publică și împiedică pe credincioși” să dea o perspectivă religioasă domeniului politic.

 Barr le-a spus Americanilor că ei ar trebui să știe − și noi le spunem Românilor să știe că „separarea Bisericii de Stat nu înseamnă și niciodată nu a însemnat separarea Religiei de Viața Civică”.

Amintind rolul important pe care Religia l-a jucat în fondarea Americii ca o națiune liberă, Barr a deplâns faptul că „în ultima jumătate de secol fundația societății noastre libere a fost sub un asediu crescând… Moralitatea tradițională s-a erodat, iar seculariștii au reușit adesea nu numai să elimine Religia din Școală și din Piața publică, dar și în înlocuirea Religiei cu o nouă ortodoxie ce este activ ostilă Religiei… Consecințele acestei alungări a Religiei au ajuns să fie, cum se prevedea, grave… În ultimii cincizeci de ani, am văzut o creștere izbitoare a violenței urbane, a abuzului de droguri și a familiilor sfărâmate. Acest gen de probleme au hrănit creșterea unui guvern central tot mai puternic, unul ce blochează inițiativele individuale, acaparează societatea civilă, elimină instituțiile religioase și, în cele din urmă, reduce cetățenii la rolul de paznici ai Statului.”

          Barr a pledat pentru implicarea în politică a creștinilor.

          Biserica a explicat că există o distincție între Stat și Biserică,               dar nu există o separare totală.

          Savanții competenți spun că relația potrivită constă în definirea  de către Biserică a scopurilor morale și a mijloacelor morale pe care Statul trebuie să le aibă în vedere în activitatea sa. Iar Statul trebuie să guverneze

prudent, în cadrul oferit de înțelegerea absolută a acestei morale.

  • Ministerul Sănătății din România încurajează natalitatea.

Doamna Oana GRIGORE, Purtătoarea de Cuvânt a Ministerului Sănătății, a declarat. „Ministerul Sănătății încurajează natalitatea… Avortul la cerere este la latitudinea medicului dacă acceptă sau nu acceptă o asemenea practică. Nu este o obligație.”

O organizație rătăcită, care promovează avorturile, are pretenția ca Purtătoarea de Cuvânt să fie penalizată.

Mai multe ONG-uri i-au luat apărarea Doamnei Grigore și au arătat că declarația sa este corectă și legală.

  • Libertatea religioasă un drept absolut esențial și central al omului. Secretarul de Stat American, Domnul Mike Pompeo a apărat libertatea religioasă într-o cuvântare ținută recent la Roma. A arătat că Fondatorii Americii au considerat libertatea religioasă un drept absolut esențial și central al omului. A deplâns faptul că regimurile totalitare, teroriștii și chiar seculariștii și „societățile libere” încalcă acest drept, fiecare în felul lui.
  • Libertatea religioasă contribuie la creșterea prosperității.

Un studiu al cercetătorului Christos Makridis publicat în 2 Octombrie 2020 arată că libertatea religioasă contribuie la creșterea prosperității. Libertatea religioasă este o pre-condiție pentru o guvernare democratică și contribuie la reducerea corupției.

  • Când se va trezi Marea Franță Creștină ?

Președintele Franței, Emanuel Macron a susținut, într-o cuvântare la ONU, că femeile ar fi lipsite de drepturi, dând exemplu… restricțiile cu privire la avorturi. Când se va trezi Marea Franță Creștină ?

  • Președintele Trump apără viața nenăscută.

          Cu ocazia Lunii dedicate copiilor cu Sindromul Down, Președintele SUA Donald J. Trump a declarat: „Pe măsură ce societatea noastră înaintează spre un

viitor tot mai generos față de toți, sunt încă unii care vin cu judecăți despre cine merită [sau nu] să trăiască.

În calitate de Președinte, eu denunț propunerile radicale de terminare a sarcinii copiilor nenăscuți care au Sindromul Down. Națiunea noastră va continua să afirme puternic acest ideal atât de evident prin sine: toți copiii –născuți sau nenăscuți încă– sunt creați după chipul lui Dumnezeu, merită să aibă viață și se cuvine să fie iubiți.”

  • Cultura este rădăcina politicii, iar religia este rădăcina culturii.               Catolicii și Protestanții din SUA –Grupul „Catolicii și Evangheliștii Împreună”, fondat în 1944 de Richard John Neuhaus și Chuck Colson– au  lansat recent o Declarație prin care cheamă creștinii să se implice în politică.

          Cele două principale confesiuni creștine re-afirmă convingerea că „viața publică trebuie să fie ordonată de marile adevăruri morale din Scriptură, de tradițiile civilizației și de gândirea rezonabilă.”

          Se cere eliminarea avortului și apărarea Vieții în toate stagiile sale.

          Se proclamă dreptul inalienabil de practicare a religiei, libertatea de conștiință și credință.

          Se reafirmă importanța Instituției Căsătoriei, între un Bărbat și o Femeie.

          Se cere oficialilor să respecte Legile morale atât în viața personală, cât și în viața publică.

Biroul de Presa PCG                                                                                                 9 Octombrie 2020

Tags:

Lasă un comentariu