București, 16 Septembrie 2020

Stimate Domn,

1. Lucrând în Diplomație până în 1986, când am fost scospe motive politice, am ajuns, totuși, să primesc pensie specială.

2. Cum Partidul Corectei Guvernări ̶continuator legitim al PNȚCD, ale cărui idealuri le duce mai departe ̶se pronunță pentru eliminarea pensiilor speciale, din ziua când acest Partid a fost înregistrat la tribunalul București (1 Februarie 2019) am renunțat oficial(prin Documente legale, primite și prelucrate de Casa de Pensii) la pensia specială. Acest gest a avut un ecou pozitiv în opinia publică.

3. Vă sugerez, cu toată convingerea, să determinați câțiva ̶puțini, mulți ̶lideri ai PNL care au pensii speciale să renunțe public la aceste pensii, acum, înainte de data alegerilor locale.

Rodul moral și electoral al unui asemenea act va fi strălucit.

Cu Bună-Credință,

Liviu PETRINA

Președintele Executiv al PCG

Fost Secretar General al PNȚCD

Fost Membru al Parlamentului României

Tags:

One Comment

Ioan Belei

Am revazut, din istoric, cateva articole si documente ale Partidului Corectei Guvernari si m-am oprit la apelul adersat de catre Dl Liviu Petrina europarlamentarului Rasres Bogdan in legatura cu pensiile speciale. Cred ca problema este atat de sensibila din punct de vedere moral, incat asemenea gesturi precum cel al dlui Liviu Petrina nu le putem astepta de la politicienii romani. Indiferent de culoarea politica. Speranta este in noul parlament care va rezulta dupa alegerile din 6 decembrie 2020. Asta daca va avea o majoritate solida in care #ciumarosie sa nu mai conteze.

Lasă un comentariu