Declarația Partidului Corectei Guvernări la 80 de ani de la răpirea Basarabiei

  1. În aceste zile de Iunie 2020 se împlinesc 80 de ani de la răpirea Basarabiei.
  2. Parlamentul European a proclamat, într-o Rezoluție din 19 Septembrie 2019, faptul că Rusia, „ca o consecință directă a Pactului Ribbentrop-Molotov…, în Iunie 1940, a ocupat și a anexat părți din România – teritorii care nu au fost încă returnate.Declarația SUA și a nouă state din Europa Centrală și de Est, din 7 Mai 2020, deplânge faptul că, după încheierea Războiului al Doilea Mondial, Rusia Sovietică a ocupat ilegal teritorii străine, a instaurat represiunea și controlul ideologic în părțile centrale și de est ale Europei; Declarația „respinge ferm conceptul sferelor de influență.”
  3. Teritoriile Românești din Răsărit, administrate astăzi ca „R. Moldova”, sunt ținta lăcomiei Rusiei, fiind opresate religios, lingvistic, cultural, mediatic, economic și militar.
  4. La frontiera de Est a Uniunii Europene și a NATO este o situație dramatică, dreptul la identitate națională și la re-unirea cu Patria a românilor de pe malul stâng al Prutului este negat în mod sistematic de manevrele imperialiste ale Rusiei.
  5. PCG, continuatorul legitim al Partidului Istoric PNȚCD, ale cărui idealuri le duce mai departe, constată că toate evenimentele care au avut loc după căderea comunismului, în aceste trei decenii, arată limpede că singura soluție morală și legală pentru Teritoriile Românești Răsăritene este Reunirea lor cu Patria-Mamă, România.
  6. Poporul român are dreptul la reîntregire. Acest drept este indiscutabil, inalienabil și imprescriptibil. Acest drept este întreg, neatins și nealterat după legile internaționale azi în vigoare. Acest, drept nu poate fi anulat de o crimă (Pactul Ribbentrop-Molotov), nici de efectele crimei, nici de faptele care continuă actul criminal și care contravin în mod evident dreptului internațional în vigoare.                       A revendica acest drept, având probe inatacabile, în mod pașnic și civilizat, dar cu hotărâre deplină, este normal, moral și legal.
  7. ,,Independența R. Moldova” este un pas spre Re-Unirea cu România. ,,Independența” a fost proclamată în 1991 pentru a putea ieși de sub ocupantul sovieto-rusesc. Însuși Actul de ,,Independență,,  condamnă Pactul Ribbentrop-Molotov. Iar acest Pact  a fost declarat  nul-și-neavenit-ab-initio de țările responsabile, inclusiv de URSS și  de Ucraina.
  8. Recunoașterea de către București a ,,R. Moldova”  s-a făcut cu precizarea  expresă că-i vorba de ,,un al doilea stat Românesc, creat pe un teritoriu al României, anexat prin forță de Rusia.” Și s-a precizat că ,,independența R. Moldova”  ,,constituie un prim pas spre eliminarea până la capăt, pe cale pașnică, a consecințelor Pactului Ribbentrop-Molotov îndreptat  împotriva drepturilor și intereselor Poporului Român”.
  9. Este urgentă o soluție pașnică, în spirit creștin-european. America Președintelui Trump, Uniunea Europeană și NATO trebuie să treacă urgent Prutul, în spirit moral și legal, să elibereze Teritoriile Românești din Răsărit de sub ocupația neo-comunistă rusească, să le re-aducă în Europa Creștină și Democrată, între Fruntariile Statului Român.                       

Conducerea Partidului Corectei Guvernări

București,  Duminică, 28 Iunie 2020

Tags:

Lasă un comentariu