În aceste zile se împlineşte un secol de la eliberarea Budapestei de sub ocupaţia sovieto-comunistă – o pagină de jertfă şi glorie a Armatei Române, o împrejurare în care România recent reîntregită a dovedit o înaltă responsabilitate faţă de soarta Europei.

Demnitari maghiari, inclusiv un fost prim-ministru, au rugat România să elibereze Ungaria de sub ocupaţia bolşevică.

Armata română a asigurat – din August 1919 până în Martie 1920 – administrarea corectă a Ungariei.

România a salvat Europa Centrală de sub controlul Rusiei, a oprit extinderea comunismului în Europa.

De la începutul acestui an 2019, PCG a făcut demersuri la Ambasada Ungariei la Bucureşti, pe lângă partidele politice şi cultele religioase maghiare din România, propunându-le sărbătorirea împreună a Centenarului Eliberarii Budapestei, ca un act oportun pe calea adevărului şi reconcilierii între cele două popoare. Nu am primit răspuns.

PCG s-a adresat şi Autorităţilor Române, Academiei, presei, încurajând sărbătorirea evenimentului de acum un secol. Răspunsuri palide.

Ministerul Apărării Naţionale – de la care ne-am fi aşteptat la o înţelegere superioara a semnificaţiei eliberării Budapestei – ne-a dat un răspuns întristător: “Eliberarea Budapestei nu se înscrie în categoria evenimentelor cu prilejul cărora se organizează manifestări de sărbătoare/aniversare/comemorare.”!!

În August 1919, vestea eliberării Budapestei a fost sărbătorită cu mare entuziasm la Bucureşti şi în toate marile oraşe ale Ţarii.

Odinioară, România făcea ordine şi pace în Centrul Europei, astăzi Statul Român este uzurpat de cripto-comunism, nu este în stare să-şi apere cetăţenii agresaţi de răufăcători.

Astăzi, guvernanţi corupţi nu au nici măcar bunul-simţ să spună poporului un cuvânt despre Gloria cu care s-a învrednicit generaţia de acum o sută de ani a Neamului Românesc.

Pigmeii nu suportă Gloria propriului popor…

Ion VARLAM

Preşedintele PCG

Candidat la Preşedinţia României

Liviu PETRINA 

Preşedinte Executiv al PCG

Bucureşti, August 2019

Tags:

Lasă un comentariu