28 iunie 1940 este una din paginile negre ale istoriei României. URSS ocupa Basarabia și Nordul Bucovinei și începe calvarul românilor din teritoriile ocupate care nu s-a sfârțit, din păcate, nici astăzi. Pactul dintre Rusia bolșevică și Germania nazistă a fost declarat nul de toate statele civilizate după căderea Imperiului sovietic, dar urmările lui nu au fost lichidate decât parțial pentru țările baltice și deloc în ceea ce ne privește.

Tighina lui Ștefan cel Mare este încă ocupată de trupe rusești deși există o rezolutie a Națiunilor Unite pe acest subiect.
În toate statisticile, Rusia este identificată ca principala amenințare la adresa țării noastre, plecănd de la ocuparea Basarabiei, impunerea comunismului și furtul tezaurului național.

PNȚ Maniu-Mihalache consideră declarația publică a Ambasadei Rusiei referitoare la entuziasmul cu care a fost primită armata sovietică de populația locală, de sutele de mii de basarabeni care au trecut Prutul pentru a beneficia de raiul comunist si de zecile de mii de dezertori din Armata Regală care s-ar fi alăturat trupelor bolșevice o insolență inacceptabilă din partea oficialilor statului rus.

Adevărul este că zeci de mii de familii au fost despărțite pentru peste cincizeci de ani, sute de mii au fost deportați, fruntașii locului au fost inchiși sau executați, cei care au incercat sa treacă granița au fost mascrați la Fântâna Albă, s-a încercat schimbarea compoziției etnice a provinciei prin colonizări masive și deznaționalizare.

Basarabia este o parte a României. Unirea trebuie sa fie prioritatea tuturor guvernelor noastre, alături de susținerea cetătenilor basarabeni și a forțelor politice democratice de la Chișinău din punct de vedere politic, economic și cultural.

În ceea ce privește Rusia, ea este binevenită la București. Rusia lui Soljenițîn, a Annei Politkovskaya, a lui Garri Kasparov și a lui Boris Nemtov, mai exact.

Tags:

One Comment

Alex TM

Etiam doloribus explicabo porttitor quibusdam fames, saepe eu, condimentum nascetur animi, consequat habitant cumque iaculis.

Lasă un comentariu