De curând a dispărut dintre noi încă o personalitate marcantă , care  , după 1989,  s-a implicat din tot sufletul în renașterea Partidului Național Țărănesc din România.  Un medic fără-de-arginti, un chirurg de mare măiestrie, doctorul Nicolae Lascu s-a  stins cu discreție , intr-un trist anonimat , la vârsta de 88 de ani. Uitat de miile de pacienți cărora le-a redat sănătatea, de foștii colegi de partid împovărati de grijile vieții, întristați și derutati de distrugerea devastatoare a PNȚCD , a fost petrecut pe ultimul drum de cele două fiice și de un mic grup de rude și prieteni.  

Era o zi blândă și luminoasă de Februarie în care acest MEDIC, de o mare frumusețe fizică și sufleteasca, un mare credincios  și   un reprezentant de seamă al neamului , puternic si mândru,  al machedonilor, ne-a părăsit pentru întotdeauna.  

Cei care l-au cunoscut pe Dr. Lascu erau uluiți de memoria sa ieșită din comun, de figura sa luminoasă, de precizia diagnosticelor, care concura cu aceea livrată de sofisticata aparatură modernă și uneori o depășea. Practica chirurgia la nivel de artă, cu calm imperturbabil și pasiune, cu mâini de vrăjitor și intuiție genială, astfel că în intreaga sa carieră in care a efectuat operații de mare complexitate in toate specialitățile de chirurgie nu a avut nici un eșec.  

A făcut parte din conducerea Conventiei Democrate si a plecat dintre noi cu tristețea că visul său și a foarte multor țărăniști, reactivați la începutul anilor 90, majoritatea oameni cinstiți, cu adevărat de mare valoare în  meseriile lor, dedicati acestui neam romanesc s-a risipit pe mâna unor persoane care nu s-au putut  ridica la înălțimea misiunii încredințate  lor cu buna credință de către cei mai buni fii ai neamului.  

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Tags:

Lasă un comentariu