PCG este înregistrat în Registrul Partidelor prin

Hotărârea Civilă Nr. 115/2019

din 1 Februarie 2019 a Curţii de APEL Bucureşti

Am primit la Sediul PCG Decizia oficială de înregistrare a Partidului.

    Curtea de Apel Bucureşti a constatat că „actele constitutive ale viitorului Partid răspund cerinţelor imperative ale Legii nr. 14/2003,  [a Partidelor Politice].”

    Totodată, pentru a respinge şi pe temeiul precedentului susţinerile Tribunalului Bucureşti (care, cum ştim, se opusese înregistrării PCG), Curtea de Apel aduce o Hotărâre CEDO din 6 Iulie 2005 prin care s-a statuat că: „una dintre principalele caracteristici ale democraţiei rezidă în posibilitatea pe care o oferă de a dezbate prin dialog şi fără recurgere la violenţă problemele ridicate de diferite curente politice de opinie şi acesta chiar dacă deranjează sau îngrijorează. Într-adevăr, democraţia se bazează pe libertate de exprimare. În această privinţă, o formaţiune politică ce respectă principiile fundamentale ale democraţiei nu poate îngrijora pentru simplul fapt că a criticat ordinea constituţională şi juridică a ţării şi că doreşte să o dezbată public pe scena politică”.

    Aşadar, nu se poate refuza unui Partid dreptul de a respinge, spre exemplu, forma republicană a Statului, înlocuirea republicii impuse de ocupantul sovieto-comunist cu monarhia constituţională.

    Biroul de Presă PCG.

Tags:

Lasă un comentariu