1. Adunarea Publică anunţată de Federaţia Românilor de Pretutindeni pentru 10 August 2018 a devenit legală  încă din 17 Iunie 2018, deoarece Declaraţia prealabilă, cerută de Legea 60/1991, a fost depusă în 15 Iunie 2018, iar Primarul nu a indicat oprirea Mitingului în termenul legal de două zile (48 de ore) (Art. 10(2)).

Decizia de „interzicere” Nr. 1633357/2375/6/ are data de 26 Iunie 2018, deci

a depăşit cu nouă zile termenul legal.

      2. La 23.VII.2018, prin Doamna Primar, s-a revenit asupra „interzicerii”, dânsa anunţând, printr-un Comunicat, că „Mitingul Diasporei poate să se desfăşoare la 10 August 2018”.

      3. Mai mult: cu câteva zile înainte de Miting, Primăria a realizat un „Protocol privind organizarea şi desfăşurarea Adunării Publice solicitată pentru data de 10 August 2018”.

Protocolul este „Aprobat [de] Primar[ul] General Gabriela Firea”, sub semnătură, Primăreasă l-a aprobat aşa cum este, nesemnat „Din partea Organizatorului”.

Legea nu obligă pe organizatori să semneze.

      4. La 3 Octombrie şi la 28 Noiembrie 2018, Societatea Creştin-Democrată Maritain (apropiată de Partidul Corectei Guvernări) a cerut Doamnei Primar să facă o Declaraţie prin care să afirme adevărul: Mitingul a fost legal.

      La 11.XII.2018 s-a primit de la Primărie un răspuns din care rezultă că Doamna Primar „a aprobat” Mitingul Diasporei.

Toate Documentele menţionate la punctele 1, 2, 3, 4 se pot vedea pe Situl Primăriei Municipiului Bucureşti, la Secţiunea Comunicate de presă, la următoarea legătură (link): http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=7073. 

Trecem peste faptul important că Mitingul este „aprobat” de Constituţie, iar o primărie are doar obligaţia de a veghea pentru ca cei doritori să poată să demonstreze în condiţii civilizate.

După Mitingul Diasporei, Autorităţile, speriate de modul cum au fost condamnate pentru abuzurile criminale făcute împotriva demonstranţilor paşnici, au lansat teoria mincinoasă: mitingul ar fi fost „neautorizat”.

Radioul, ziare obediente Puterii au preluat minciuna.

Până şi persoana tristă ce ocupă funcţia de Premier al României în Anul

Centenarului a spus minciuna chiar la Bruxelles…

Liviu PETRINA 

Preşedintele Soc. Maritain

Fost Membru al Parlamentului

Tags:

Lasă un comentariu