Pare greu de crezut: astăzi în România şi Imnul-de-Stat este hărţuit, atacat, crăpat-în-două, ciuntit, furat-la-drumul-mare.
Partea expres creştină este extirpată din Imnul de Stat !
Am cumpărat de la compania Sc Midav Servinpex SRL, în cunoscutul Magazin Muzica de pe Calea Victoriei din Bucureşti, la un pas de Palatul Regal , un CD cu Deşteaptă-te Române!  Producător : Compania Naţională ,,Electrecord,, .
Legea 75-1994 prevede că Imnul Naţional are o variantă de 11 strofe şi una, prescurtată, de patru strofe.
În  Decembrie 2018 al Marii Uniri , constatăm cu stupoare că din Imn, din varianta prescurtată prevăzută în Lege, lipseşte strofa a patra, iar ordinea strofelor este schimbată.
Iată strofa lipsă:
„Preoţi, cu crucea-n frunte! , căci oastea e creştină,
Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’ pământ!”
Aşadar: Electrecord ne „dotează” cu un Imn batjocorit în chip revoltător.
Să subliniem: Dimensiunea creştină a Imnului a fost eliminată barbar. Cine este păgânul responsabil de această blasfemie? După trei decenii de la căderea comunismului ateu, mai avem în lucrare agenţi ai Anti-Cristului…
Asociaţia Casa Gratis Pro Deo (apropiată de Partidul Corectei Guvernări) va acţiona pentru eliminarea acestei neruşinări, pentru înlocuirea discului infam cu altul nou.  Împrejurarea dovedeşte,  iarăşi-şi-iarăşi ,  necesitatea apărării legislative a însemnelor naţionale şi statale.
 

Liviu PETRINA Presedinte Executiv al PCG

Tags:

Lasă un comentariu