Domnului primar Emil Boc,

Repuneți pe soclu statuia lui Iuliu Maniu înainte de 5 februarie, creați condiții astfel încât marele român să poată fi omagiat la 70 de ani de la moartea sa martirică!

Consternați de imaginea dezolantă: soclul smuls din pământ și statuia omului politic Iuliu Maniu demolată, pusă la pământ și expusă degradării, într-o zonă de șantier din Cluj-Napoca cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea marelui patriot-martir în închisoarea de la Sighet, condamnăm lipsa de viziune, ignoranța față de cinstirea eroilor neamului românesc.

Domnule primar Emil Boc, Primăria municipiului Cluj-Napoca era obligată să anunțe în prealabil despre lucrările planificate în locul unde se afla statuia lui Iuliu Maniu și să evite desfășurarea lucrărilor în zonă în perioada marcării a 150 de ani de la naștere și a 70 de ani de la trecerea în nemurire a celui care este un model de umanism și de slujire a interesului național.

În cazul în care la 5 februarie situația va rămâne la fel de deplorabilă, statuia nu va fi repusă pe soclu, iar zona amenajată civilizat, atitudinea autorităților locale din Cluj-Napoca față de memoria marelui patriot-martir și a istoriei României va fi condamnabilă și de neiertat.
Facem apel către Dvs, domnule Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca, și la aparatul dvs. administrativ: repuneți pe soclu statuia lui Iuliu Maniu înainte de 5 februarie, astfel încât marele român să poată fi omagiat la 70 de ani de la moartea sa martirică!

București, 28 ianuarie 2023

Partidul Național Țărănesc Maniu-Mihalache – președinte executiv Mircea Taloș

Fundația Maniu-Mihalache – președinte Anca Zlătescu

Asociația de Dezvoltare pentru România – președinte de onoare Iulia Gorea Costin

Asociația Europeană de Strategii Politice – președinte executiv Corneliu Costin

Asociația Pro-Basarabia și Bucovina – președinte Marian Clenciu

Tags:

Lasă un comentariu